Royal Caribbeans Oasis-klass kan stoltsera med att ha världens största kryssningsfartyg, och om du ännu inte har haft möjligheten att uppleva denna klass av fartyg, måste vi säga: Det är värt att uppleva! Men hur mycket betyder storleken egentligen? Gäller "ju större desto bättre", eller kan det bli för mycket? I detta blogginlägg ska vi försöka ta med dig på den ultimata dagen ombord på det imponerande Symphony of the Seas.

 

Stor, större, störst. Eller, om vi ska vara korrekta, faktiskt bara näst störst - eftersom Royal Caribbeans Symphony of the Seas, med plats för nästan 6 700 passagerare, är något mindre än systerfartyget Wonder of the Seas, som kan ta ytterligare 300 gäster ombord och för närvarande innehar titeln som världens största kryssningsfartyg. Båda tillhör den populära och extraordinära Oasis-fartygsklassen, som är känd för att ta kryssningen som reseform till nästa nivå. Åtminstone än så länge. Till vintern kommer Royal Caribbean en gång till att spränga skalan för vad som är möjligt med en helt ny fartygsklass och det första skeppet, Icon of the Seas. Men tillräckligt om Icon för nu...

Funderar du på att ta en kryssning med ett av världens största kryssningsfartyg, har vi här samlat en komplett dag ombord på ett Oasis-fartyg med några av de fantastiska faciliteter och aktiviteter som vi själva njöt av när vi nyligen var ombord på Symphony of the Seas. Förhoppningsvis kan det ge dig en uppfattning om vad det innebär att resa med fartyg av denna storlek.

 

En lugn start på dagen

När du tänker på världens största kryssningsfartyg är "lugn" förmodligen inte ett av de första orden som kommer att komma till dig. Och det förstår vi väl! Med en mängd olika aktiviteter och underhållning för gäster i alla åldrar är det alltid fullt ös på Symphony of the Seas, men det betyder inte att fartyget inte har områden där du faktiskt kan koppla av. Ett sådant ställe är det grönskande och mysiga Central Park, som är beläget mitt på fartygsdäck 8. Här har man skapat en underbar parkmiljö med buskar och träd under bar himmel - trots att du befinner dig mitt på fartyget. Och precis här kan du njuta av en lätt frukost från Park Café (ingår i priset) i helt lugna omgivelser innan dagen verkligen drar igång. Ta en yoghurt med frukt, en smörgås eller en bagel och slå dig ner i den vackra parken. Tips: Det här stället är också perfekt för lunch!

 

Central Park på Symphony of the Seas

 

Plaska runt som en vattenhund eller utmana familjen

Med mat i magen är du redo att utforska det stora fartyget, och vi vågar lova dig en sak: Du kommer INTE att ha tråkigt på ett Oasis-fartyg - om så är fallet är det ditt eget fel.

Om du är en riktig vattenälskare är du på rätt plats, och det är perfekt att spendera förmiddagen vid ett av fartygets fyra poolområden eller tio bubbelpooler - kanske till och med med en tur eller två i de roliga vattenrutschbanorna! Reser du med barn är vattenparken också en stor hit, där du enkelt kan tillbringa en förmiddag med att plaska runt i vattnet.

 

Vandland ombord på Symphony of the Seas

 

Förmiddagen är också perfekt för att äntligen avgöra vem i familjen som faktiskt är bäst på minigolf eller bordtennis - och förloraren kan enkelt bjuda på glass till hela gänget. Nästan precis bredvid minigolfbanan hittar ni nämligen en gratis glassstation där ni kan hämta mjukglass som ni vill. Genialt, eller hur?

Efter en sådan intensiv tävling eller några timmar vid poolen är det inte otänkbart att hungern smyger sig på, och då är det tur att ni kan svänga förbi Sorrento's på promenaden, som erbjuder läckra pizzabitar som ni snabbt kan ta med er på språng.

Testa gränserna på eftermiddagen

Oasis-fartygen är särskilt kända för sina extraordinära aktiviteter, och vad är mer närliggande än att tillbringa eftermiddagen med att bocka av några av dessa "bucket list"-aktiviteter? Här finns det naturligtvis ingen väg runt fartygets linbana och surf-simulatorer. Ja, det är sant - hur fantastiskt är det inte att dessa aktiviteter finns på ett kryssningsfartyg? På 10 våningars höjd kan du sväva över fartygets boardwalk och i cirka 10 sekunder känna att du verkligen lever - eller är på väg att dö av skräck. I alla fall är det en stor och rolig upplevelse som gäster i många olika åldrar inte vill missa - och det skulle vi självklart inte heller (trots lite höjdskräck).

 

Zipline på Symphony of the Seas

 

Surfsimulatorerna, eller Flowrider som de kallas, är också en mycket populär aktivitet för både barn och vuxna. Du behöver inte ha erfarenhet av surfing innan du kastar dig in i utmaningen. Du kommer att få instruktioner om tekniken och hur du ställer dig upp på brädan. Och även om det kan vara lite smärtsamt när du lär dig, finns det inget som slår tillfredsställelsen när det äntligen lyckas!

 

Surfing simulator på Symphony of the Seas

 

Titta på solnedgången och njut av en läcker middag

Beroende på när ni äter middag är det en fantastisk upplevelse att njuta av en cocktail före eller efter måltiden i det vackra Solarium på däck 14 med utsikt över solnedgången. Detta är återigen en av platserna på skeppet som präglas av en lugnare atmosfär, men var medveten om att barn inte har tillträde här. Njut av utsikten över havet från utsiktsplatsen "King of the World", som sträcker sig utanför skeppets kant och har ett glasgolv som får dig att känna att du svävar över havet. Detta är för övrigt en perfekt plats att ta några vackra bilder!

 

Solarium på Symphony of the Seas

 

När det kommer till middagen är möjligheterna nästan oändliga på Symphony. Du hittar hela 15 matställen på skeppet. Oavsett om du går till huvudrestaurangen, Main Dining Room, eller buffén, Windjammer Marketplace, är du garanterad god och smakrik mat, men precis som på alla andra kryssningsfartyg är det en fantastisk upplevelse att prova en av specialrestaurangerna. Gillar du italiensk, asiatisk eller mexikansk mat? Du hittar allt på Symphony!

 

Låt dig imponeras av världsklassens shower

När mörkret faller är det dags för underhållning - och ombord på Symphony of the Seas är det inte vilken underhållning som helst som väntar dig. Här finns det förberett shower som kommer att imponera, förbluffa och få dig att vilja uppleva allt igen! Särskilt skibets Aqua Theater, där showen HiRO kan upplevas, är ett absolut måste. I en galen förening av dans, klippdykning och akrobatik kommer professionella artister att utföra de mest imponerande övningarna i havets djupaste pool - och tänk på att detta äger rum utomhus på ett fartyg som seglar! Hur vilt är det inte? Vi var mycket imponerade!

 

AquaTheater showet HiRo på Symphony of the Seas

 

Är du en älskare av storslagna musikaler bör du självklart uppleva Broadway-musikalen Hairspray ombord på skeppet. Här kommer du att underhållas av stora sångtalanger, engagerande skådespeleri, dans och humoristiska inslag. Även om du normalt inte är intresserad av musikaler bör du ge denna en chans - den ingår trots allt i priset precis som övrig underhållning som HiRO och skridskoshowen 1887, så var öppensinnad och nyfiken när det gäller underhållningen.

Gör dig redo för ännu en dag full av upplevelser

Vilken dag och vilka intryck att gå och lägga sig med! Som tur är har du många dagar att uppleva allt som Symphony of the Seas har att erbjuda när du inte är i land, så stressa inte över att försöka hinna med allt på en gång. Ett litet tips: Använd den första dagen för att få en översikt över skeppet och utforska de olika däcken så att du är redo att njuta av alla fantastiska faciliteter ombord på resten av din semester. Ha det så kul!

Är Symphony of the Seas något för mig?


Symphony of the Seas är för dig som...

Älskar en semester fylld med högkvalitativa upplevelser med plats för både fest och nöje, avkoppling och god mat för hela familjen. Det finns alltid något att göra för gäster i alla åldrar, och de flesta aktiviteter ingår redan i priset. Ja, det är många människor, men kom ihåg att du är ombord på ett av världens största kryssningsfartyg - det finns gott om plats för alla, och du märker sällan hur många människor det egentligen är ombord.

Symphony of the Seas är INTE för dig som...

Framför allt reser för att få lugn och avkoppling utan för många människor omkring dig. Även om fartyget har många mysiga hörn och områden där du kan koppla av kan vi inte komma ifrån att Symphony är ett av världens största kryssningsfartyg, och det innebär generellt sett många aktiviteter och människor. Om du inte vill utnyttja de många aktiviteter och faciliteter som ett stort kryssningsfartyg erbjuder kan ett mindre fartyg med färre aktiviteter vara mer lämpligt för dig.

Läs mer om Symphony of the Seas och hitta din resa här.

Annika Møller
SoMe & Content Creator

Relaterade inlägg