Vilket är din ultimata drömdestination? En plats du inte har upplevt tidigare, men som du har drömt om att besöka länge. Jag har många! Och om jag kunde skulle jag gärna resa till dem alla en efter en för att suga åt mig kultur och extraordinära upplevelser.

I de flesta fall har jag dock varit tvungen att låta det stanna i mina drömmar. Det innebär också att min verkliga önskelista är mycket längre än vad som skulle vara rimligt att utsätta er för! Jag kommer dock att betona de 10 destinationer som ligger högst upp på den här listan över platser jag vill uppleva innan jag dör.

Bali

Hvem drömmer inte om en tropisk paradis med palmer, varmt sand mellan tårna och kalla drinkar? Man hör ofta om den extraordinära resmålet Bali och ser bilder av dess skönhet. Men Bali har också mycket annat att erbjuda; konst, kultur, storstäder och vackra risfält. Jag är övertygad om att Bali är en helt speciell och unik destination, och av den anledningen är den högt upp på min önskelista.

Cape Town

Kanske inte en destination som alla tänker på, men jag har verkligen hört mycket bra om Kapstaden och den kultur de har där. Otroligt glada människor och den vackraste naturen som bokstavligen ligger mitt i staden. Den fantastiska bergskedjan med Devil's Peak, Table Mountain och Lion's Head ropar verkligen att jag måste bestiga dem. Staden och det omgivande området har verkligen mycket att erbjuda som jag inte kan vänta med att uppleva.

Santorini

När jag tänker på grekiska öar tänker jag på vita kalkstenshus med blå rutor på fönstren, massor av dem. Det är inkarnationen av Santorini, som är full av dessa vackra hus. Jag tror nästan att jag inte kan föreställa mig något som är mer grekiskt än vad jag ser på bilder från Santorini. Inte bara skönheten, utan det är också en stor önskan för mig att besöka Santorini för att uppleva den autentiska grekiska atmosfären, äta något läckert grekiskt mat och dricka ouzo och vin, och bara njuta av livet.

Nuuk

Jag föreställer mig inget vackrare än norrskenet - utan att själv ha upplevt det. Det har alltid stått mycket högt på min bucketlista över saker jag vill uppleva. Dessutom har jag alltid varit förtjust i lite otraditionella semesterdestinationer. Så läckert som en semesterö i värmen kan vara, tycker jag att en semester i det kalla Grönland med hundspann och unik kulturhistoria verkar minst lika spännande.

Bora Bora

Och här är ett exempel på en av de extremt vackra semesterdestinationerna med värme, paradisstränder och exotiska växter och djur. Jag kan lätt föreställa mig att ligga på en av de härliga stränderna och sola eller dyka i det kristallklara havet. Denna vackra ö ropar på mig med sina många inbjudande och spännande upplevelser den har att erbjuda.

Bridgetown

 

Bridgetown är en relativt stor stad som ligger på östaten Barbados. Jag vet inte hur det är för er, men när jag hör "Barbados" tänker jag på varma sandstränder, palmer och massor av drinkar. Det är inkarnationen av en semesterparadis! Dessutom finns det mycket historia knuten till staden och ön, vilket du kan utforska när du besöker staden. En sak är säker; det finns gott om spännande aktiviteter att göra samtidigt som du kan ha en helt avkopplande semester. Det är verkligen en önskedestination för mig att uppleva detta karibiska paradis en dag.

New York

När jag tänker på amerikansk storstad tänker jag automatiskt på New York. New York är platsen där man kan drömma stort. Det är platsen där inga byggnader är för höga, där ingen människa är fel, och platsen där möjligheterna är oändliga! Jag drömmer om att uppleva Times Square, Central Park, Empire State Building och många, många, många andra saker!

Tokyo

Ytterligare en storstad på min lista, och den är lika unik som de andra. Det är världens största stad; Japans huvudstad, Tokyo. Denna stad är känd för det stora invånarantalet, höga skyskrapor och kulturella upplevelser. Till exempel är den äldsta templet i Tokyo, Sensoji, en inspirerande och unik kulturell upplevelse, där lokalbefolkningen kommer för att svepa helig rök över sig själva.

Sydney

Staden rankas som nummer 5 på Forbes lista över de 50 bästa platserna att vara på i världen, och jag kan mycket väl förstå varför! Sydney är själva definitionen av en storstad, kultur och extraordinära upplevelser. Upplevelser i många olika former; vackra stränder, kulturella museer, spännande butiker, mysiga kaféer och en vacker botanisk trädgård. Sydney har allt!

Alaska

Alaska är fylld med unika natur- och djurupplevelser. Här kan du komma nära en fauna som är annorlunda än någon annanstans i världen. Från valar som simmar i vattnet till björnar som vaktar skogen och örnar som flyger högt i luften. Alaska är ett paradis för alla som älskar enastående naturupplevelser, och detta är definitivt anledningen till att denna amerikanska stat står på min bucketlista!

Isabella Andersen
Content & E-mail Coordinator

Relaterade inlägg