DIN TRYGGHET PÅ RESAN

Det är viktigt för oss att du känner dig trygg med att boka en kryssning och resa på semester med oss. I den värld vi lever i nu finns det flera saker att tänka på och ta hänsyn till än tidigare. Vi kommer att göra allt vi kan för att du som kund hos MyCruise inte ska tvivla på något i detta avseende och bara kan koppla av när du ska på semester.

Många åtgärder har införts både hos flygbolagen och rederierna just för att förbättra hygienen och minska eventuell smittspridning – läs om alla de nya reglerna och åtgärderna nedan. Det är viktigt att du har satt dig in i och läser vad som gäller för just din kryssning.

 

Information om när rederierna börjar segla igen

Rederierna är igång med att starta upp sakta men säkert igen. En del seglar redan nu, men det som är gemensamt för alla rederier är att fler fartyg sjösätts igen löpande.
Här kan du se en översikt när rederierna förväntas att segla igen:

·    MSC Cruises: Seglar nu med enstaka fartyg
·    Costa Cruises: 30. september
·    Azamara: 1. november 
·    Royal Caribbean: 1. november 
·    Celebrity Cruises: 1. november 
·    Carnival Cruises: 1. november 
·    Norwegian Cruise Line: 1. november 
·    Holland America Line: 15. december
·    Princess Cruises: 15. december

Kom ihåg att se dessa datum som preliminära, då rederierna ändrar datum utifrån situation och behov. Samtidigt så ska man komma ihåg att när det först kommer igång igen så kan vi förvänta oss att det kommer ske löpande att enstaka fartyg börjar segla samt enstaka att hamnar öppnar upp. Om du har en resa bokad i den kommande tid så vill vi hålla dig uppdaterad med informationer löpande samt uppdatera listan här på hemsidan.

Om du har en resa innanför den period som rederiet inte seglar, så är din resa inställd och du vill få din rättfärdiga kompensation, även fast UD inte avråder resor i denna period eller det område/ land.

  

Föra avresa

Inreseregler:
Ett antal länder har infört inreseblanketter som måste fyllas i och godkännas före avresan. Dessutom kräver ett antal länder också att man kan uppvisa ett nyligen tagit negativt COVID-19-inreseprov.

Kontrollera utrikesdepartementets resevägledningar här för det land/länder du kommer att besöka för att se vad som gäller för din resa.

Som resenär ansvarar du för att fylla i olika anmälningsblanketter korrekt och för att ha ett negativt COVID-19-test i tid före avresan. Du bör vara medveten om att detta gäller alla resenärer, inklusive barn. Om du inte har slutfört anmälningsblanketten/hälsointyget/har ett negativt COVID-19-test i rätt tid kommer du som resenär att nekas inresa i landet och kommer därför att nekas ombordstigning på avgångsflygplatsen. Detsamma gäller vid incheckningen för kryssningen.

I dessa fall går det inte att få pengarna tillbaka för resan.

Incheckning:
Incheckning måste göras online för både flyget och kryssningen. Du hittar länkar till olika flygbolag och rederi nedan.

Ansiktsmask på flygplatser/terminaler:
Du måste bära en ansiktsmask för att komma in på flygplatsen/kryssningsterminalen. Ansiktsmask måste vara godkänt för användning ombord på flyg och kryssningar. Dessa är till exempel de ansiktsmasker som används inom hälso- och sjukvårdssektorn som är av EU-typ EN14683 eller KN95. Du kan köpa dem på ditt apotek och andra utvalda platser. Hemgjorda ansiktsmasker eller liknande kommer inte godkännas för användning ombord på flyg eller kryssningar.

Försäkring:
Var uppmärksam på hur du omfattas genom din reseförsäkring. Om du har reseförsäkring genom Gouda kan du läsa mer här.  

 

På flygresan

Alla flygbolag följer EASA:s (Europeiska flygsäkerhetsmyndighetens) riktlinjer. Du kan läsa mer om vad varje flygbolag gör nedan, både vad gäller incheckning och riktlinjer ombord (Obs, text är på engelska på många av länkarna):
Aegan
Air Baltic
Air Canada
Air France
American Airlines
British Airways
Brussel Airlines
Cathay Pacific
Czech Airlines
Delta Airlines
Emirates
Ethiad
Finnair
KLM
Iberia
Icelandair
LOT
Lufthansa
Malaysia Airlines
Norwegian
Thai Airways
Turkish Airlines
SAS
Singapore Airlines
Swiss
Unitied Airlines
Vueling
Qantas
Qatar Airways

 

Rederier

Alla kryssningsrederier har infört ett antal nya åtgärder och bestämmelser för att säkerställa att gästernas hälsa är av största vikt.  Hitta ditt rederi i listan nedan och läs mer viktig information om din kryssningsresa.

Costa Cruises
MSC Cruises
Norwegian Cruise Line
Royal Caribbean
Celebrity Cruises
Azamara

 

Vad händer om du inte kan komma in till landet när man skal resa?

Om du har bokat en resa till ett land där Utrikesdepartementet avråder alla onödiga resor vid avgångstiden, så kommer vi att kontakta dig personligen och hitta en lösning.
Detsamma gäller om landet/ länderna du besöker inte tar emot svenska gäster.
Du kan hålla dig uppdaterad med Utrikesdepartementets rekommendationer här.

 

Alternativ för ombokning

Vi tänker på din trygghetskänsla i denna mycket speciella situation och erbjuder därför förmånliga ombokningsvillkor hos ett antal av de rederier vi samarbetar med.

Se rederiernas särskilda ombokningsvillkor här

 

Skulle du tveka på det minsta i samband med din resa så är vi naturligtvis redo att hjälpa dig via telefon 08-42 00 2001