USA
img priceGuarantee
08-42 00 2001
Ring eller skriv för frågor eller bokning
Se våra öppningstider under kontakt

Rejseregler til USA


Regler för resa till USA

Svenska medborgare behöver inte visum till USA men du ska komma ihåg att fylla i ett online förhandsgodkännande (ESTA)senast 3 dagar före avresa. MyCruise kan dessvärre inte hjälpa till med detta, då formuläret måste fyllas i av resenären själv. När ESTA-formuläret är ifyllt och godkänt är det viktigt att du skriver ut det och tar med det på din resa. 

ESTA (Electronic System for Travel Authorization) är en elektronisk ersättning  för det gamla systemet med pappersformulär. Formuläret finns på ESTA´s officiella hemsida:https://esta.cbp.dhs.gov. 

Vid ansökan om ESTA var uppmärksam på att du fyller i informationen precis så som det står i ditt pass. Spädbarn med svenskt pass ska också ESTA-godkännas. US Customs and Border Protection (CBP) tar ut en mindre avgift på  ca 14 USD per person som betalas med kreditkort på hemsidan.

En elektronisk ESTA-ansökning blir för det mesta godkänd på bara några sekunder, men om svaret är ”PENDING” (avvaktande) görs en automatisk rutinundersökning och svaret ska enligt myndigheterna vara klart inom loppet av 72 timmar. Resenären får ett kontrollnummer som ska skrivas ned och medtagas. Får du avslag på din ansökan ska du kontakta amerikanska ambassaden i Köpenhamn. 

Ett ESTA-godkännande gäller i två år eller så länge passet är giltigt, beroende vilket som infaller först. 

Observera att ett ESTA-godkännande inte garanterar inresa i USA. Godkännandet tjänar endast som grönt ljus för att flygbolaget får lov att flyga dig till USA. Det egentliga inresetillståndet utlämnas av immigrationsmyndigheten på den amerikanska flygplatsen.