Japan - Yatsushiro

Yatsushiro ligger vid Kuma-flodens mynning och har de senaste årtiondena utvecklats till ett centrum för internationellt handel och industri. Staden har dock lyckats bevara anknytningen till sina gamla traditioner och det finns därför många spännande platser att besöka. Fördjupa dig i den spännande japanska kulturen, besök gamla slott, fina te-salonger eller varma källor.

Värt att se
Mitt i staden ligger ruinerna av Yatsushiro-slottet, som stammar helt tillbaka från 1600- talet. Idag är det bara yttermurarna kvar, efter att en jordbävning och flera bränder har förstört slottet. Men området har en härlig park med det vackraste lilla tempel byggt i traditionell japansk stil som man kan beundra. Här kan du njuta av omgivningarna och den fridfulla stämningen och se på de vackra Higo-irisarna som blommar runt om i trädgården. På slottsområde hittar du även Shohinkens te-hus, som byggdes år 1688 av Matsui-klanen och idag fungerar som ett museum. 

Inte långt ifrån staden ligger Higashikata Natural Park, som erbjuder vacker natur och motion till de friska. Här kan du bl.a. prova krafterna upp för de 777 trappstegen som leder upp till toppen av berget. Men förtvivla ej, det finns massor av bänkar och paviljonger på vägen upp där du kan ta en välförtjänt paus, samtidigt med att skyltar berättar hur många steg du har kvar.  Ge inte upp, när du når toppen kommer du mötas av en oslagbar utsikt över staden, som är värd hela utmaningen.

En halvtimmes körning utanför staden kan du skämma bort dig själv med ett besök i Hinagu Got Springs. Källorna når en temperatur på upp till 50 grader och det sägs att källorna är lindrande för personer med led- och nervsjukdomar.  Oavsett om du är frisk eller lider av en sjukdom, är du garanterad en fantastisk plats för välbehag och avslappning. 

Valuta
Den japanska valutan heter yen (JPY). Det rekommenderas att man växlar innan avresan, då japanerna föredrar kontant betalning. Du skall också vara uppmärksam på att det långt ifrån är alla ställen som man kan betala med kreditkort och många pengaautomater tar endast emot japanska kreditkort.

Väder