Australien - Sydney

Sidney ligger i delstaten New South Wales i det sydöstliga Australien ut emot det Tasmanhavet Sydnet har ca 4,6 miljoner invånare och är Australiens största stad. Sydney betraktas som en av världens vackraste städer vilket stadens alla imponerande byggnader bidar till. Samtidigt är Sydney rik på historia, kultur, konst, mode och inte minst flott natur och en lång kustremsa med läckra och badvänliga sandstränder.

Värt att se
Sydney Harbour. Sydneys hamnområde är aboslut fantastiskt och fullt med sevärdheter. Bland annat den berömda Sydney Harbour Brigde och Sydney Opera House, som är ritat av den danska arkitekten Jørn Utzon, och som en av de mest säregna byggnigsverken som någonsin blivit byggt. The Rocks. Ett livligt kvarter när Sydney Harbour Bridge. Fyllt med butiker, bodar och restauranger.  
Royal Botanic Gardens. Besök den fina parken som är fylld med exotiska plantor och tropiska fåglar. Darling Harbour. Ett kulturellt centrum i Sydney där man hittar allt man kan föreställa sig av sevärdheter. t. ex Sydney Aquarium, Madame Tussauds och många restaraunger och caféer.

Valuta
Australske dollars (AUD)

Väder

Topp kryssningar