Japan - Shimizu

Redan när du seglar in i Shimizu, kommer du att märka varför stadens hamn räknas som en av de vackraste i Japan. Framför dig tronar Mount Fujis snöklädda topp upp sig och staden ramas vackert in av den frodiga tallunden Miho-no-Matsubara. Utöver sina vackra omgivningar är Shimizu en stad som erbjuder många sevärdheter och spännande upplevelser.

Sevärt
Shimizu har en imponerande fiskemarknad vid namn Kashi no Ichi, även känd som ”Shimizu hamnens lokala kök”. I de många små stånden runt omkring i hamnen kan du smaka på nyfångad fisk och skaldjur, samt specialiteter som den delikata Skakura räkan, som endast finns i denna del av Japan, och små sardiner kallade shirasu. Shimizu är även en av de största leverantörerna av tonfisk i Japan, så du kan hitta nyfångad tonfisk överallt på marknaden.

Om du känner för shopping och avslappning, bör du åka förbi S-Pulse Dream Plaza, ett underhållnings- och shoppingcenter. Här kan du både hitta spännande restauranger, besöka Chibi Maruko-chan Land, uppkallade efter animeserien vid samma namn, eller shoppa i de många butikerna. Du kan även prova den stora karuseller på centrets tak, som gör att det suger till i magen och ger en fantastisk utsikt över Surugabukten.

Är du intresserad av kultur, bör du prioritera att besöka Kunozan Toshogu templet, som är en av Japans nationalskatter. Templet är byggt till ära för shogunen Tokugawa Ieyasu, och består av flera vackra röda byggnader med guldutsmyckningar och färgglada målningar. Både invändigt och utvändigt är templet en storslagen syn, och om du går längre in på tomten, kan du även besöka Ieyasus grav och ett museum, där hans svärd, rustning och andra personliga ägodelar är utställda. 

Valuta
Den japanska valutan heter yen (JPY). Det rekommenderas att du växlar innan avresa, då japanerna föredrar att ta emot betalning i kontanter. Du bör vara uppmärksam på att det är långt ifrån alla ställen du kan använda ditt kreditkort på, och många uttagsautomater tar endast emot japanska kort.

Väder

Topp kryssningar