USA - Kalifornien - San Diego

På den amerikanska sydvästkusten, i delstaten Kalifornien, ligger storstaden San Diego. San Diego är den åttonde största staden i USA med 1,3 miljoner invånare, som dagligen kan njuta av stadens avslappnade atmosfär och ideliska klimat. Staden har massor av underhållande sevärdheter för alla smaker, oavsett om du är ute efter ett festligt nattliv, utsökta restauranger, soliga stränder eller nöjesparker som t. ex SeaWorld Theme Park. Man får det hektiskt i San Diego, för det finns verkligen mycket att se.

Sevärt
USS Midway Museum. Ett enorm krigsfartyg, som fungerar som museum och som rymmer en imponerande berättelse om USA’s flotthistoria. En stor upplevelse för både barn och vuxna.

San Diego Zoo. Ett helt fantastiskt zoo som man inte får gå miste om att uppleva.

SeaWorld San Diego. Simma med delfiner och se uppvisningar med späckhuggare i detta imponerande och världskända vattenland.

Stranden ”La Jolla Cove”. Här kan man uppleva sälar och pelikaner i massor, som slappar på stenarna och i vattenbrynet.

Oceanside, en otroligt fin och populär strandpromenad. 

Reseguide
Staden har sin egen hemsida som är värd att ta en titt på - här kan ni hitta massor av inspiration till era dagar i San Diego: sandiego.org.

Oceanside har självklart också sin egen hemsida: visitoceanside.org

Dessa hemsidor är endast för att nämna några av de riktigt många som finns - om engelska inte är något problem och ni vill ha mer inspiration, kan vi även rekommendera att klicka in på Lonely Planets hemsida och söka på San Diego. 

Valuta
I USA används amerikanska dollar (USD). Vi rekommenderar att man har växlat hemifrån till att t. ex betala för den första taxiresan. Man kan dock även ta ut pengar i uttagsautomater (ATM) och betala med kreditkort i de flesta affärer, caféer och restauranger.

Väder

Topp kryssningar