Japan - Sakaiminato

I härliga omgivningar ligger hamnstaden Sakaiminato, som är känd för sina fantastiska smakupplevelser och för att vara hem åt Shigeru Mizuki, skaparen av den berömda mangaserien GeGeGe no Kitaro. Se fram emot många spännande upplevelser i staden, som erbjuder nya sevärdheter på varenda gathörn.

Sevärt
Att mangaskaparen Shigeru Mizuki är född i Sakaiminato blir tydligt, när du rör dig in mot staden. Överallt ser du en av de ca 100 bronsstatyerna, de så kallade Yokaierna, som är övernaturliga figurer skapade av Mizuki. Det finns även ett helt museum dedikerat till honom och hans konst. Gå på stadsvandring och se hur många statyer du kan få syn på.

Om du älskar japansk mat, kommer du inte att bli besviken i Sakaiminato. Här kan du njuta av lokala specialiteter, som nyfångad krabba och den berömda blåfenade tonfisken, som är känd bland matälskare över hela världen.

Sakaiminato är även porten till den gamla Honshuregionen, som erbjuder många spännande sevärdheter. Åk t. ex till Izumo-Taisha, en av de äldsta Shinto helgedomarna i området, eller besök en av de många gravplatserna som härstammar från Japans bronsålder.

Staden Matsue ligger endast 35 minuters bilfärd från Sakaiminato, och här kan du bl. a se det kända svarta slottet, Matsue Castle, som är ett av de få kvarvarande slotten från medeltiden. 

Valuta
Den japanska valutan heter yen (JPY). Det rekommenderas att du växlar innan avresa, då japanerna föredrar att ta emot betalning i kontanter. Du bör vara uppmärksam på att det är långt ifrån alla ställen du kan använda ditt kreditkort på, och många uttagsautomater tar endast emot japanska kort.

 

Väder

Topp kryssningar