Asien : Beijing (Tianjin), China
img priceGuarantee
08-42 00 2001
Ring eller skriv för frågor eller bokning
Se våra öppningstider under kontakt

Tianjin (Beijing), Kina

Destinationer

Tianjin ligger i nordöstra Kina vid Bohai Bukten och Gula Havet. Tianjin har knappt 13 miljoner invånare (med förorter), vilket gör den till landets sjätte största stad. Endast 135 km från Tianjin ligger Beijing, landets huvudstad med nästan 20 miljoner invånare. Beijing har en fantastisk historia och är fyllt av storslagna sevärdheter som t.ex Kinesiska Muren och Den Förbjudna Staden. Beijing är samtidigt en toppmodern stad med skyhöga byggnader, modern arkitektur och stora idrottsanläggningar efter sin roll som värd för de Olympiska Spelen 2008.

Sevärt
Den Förbjudna Staden. Så kallas området runt det gamla palatset som under 500 år tjänade som residens för de kinesiska kejsarna. Här ligger också Himmelska Fridens Torg som anses vara världens största öppna plats.
Kinesiska Muren. En timmes tågresa från Beijing ligger Kinesiska Muren som sträcker sig 21 km genom det vackra kinesiska berglandskapet.
Sommarpalatset. Ett stort komplex av trädgårdar och palats som delvis ödelades 1860 av engelska och franska trupper pga stridigheter länderna emellan.

Himmelstemplet och Tiantan-parken. En lunga i Beijings hektiska centrum där kineserna stänger av dagens stressande och roar sig med tai-chi, dans och avslappning.

Klimat
Beijing har ett fuktigt kontinentalt klimat karakteriserat av varma , fuktiga somrar och kalla blåsiga vintrar. Under sommarmånaderna juni-augusti kan man förvänta sig temperaturer på runt 25 grader medan vintermånaderna december-februari bjuder på grader runt nollpunkten.

Valuta
Kinesiska renmimbi (CNY)

Destinationer

Priserna är endast för kryssningen och per person baserat på en dubbelhytt för två personer och inkluderar skatter och avgifter.
Priserna och ledigheten av de olika hytterna kan ändras.