Medelhavet : Santorini (Grækenland)
img priceGuarantee
08-42 00 2001
Ring eller skriv för frågor eller bokning
Se våra öppningstider under kontakt

Santorini, Grekland

Destinationer

Santorini, även känd som Thera, är en grekisk vulkanö som ligger mellan Grekland och Turkiet. Den unika klippön som har ca 15.000 invånare kännetecknas av sina traditionella vita kalkstenshus, fantastiska utsikter och den aktiva vulkanen som har präglat landskapet genom årtusenden. Som på många andra grekiska öar kan man självklart även på Santorini njuta av ett glas vin och en lokal fiskrätt på en av de många tavernor som finns överallt på ön.

Sevärt
Landskapet är den största sevärdheten på Santorini och en populär tur är att vandra mellan orterna Fira och Oia, en tur på ca 10 km. Vandringen är inte så ansträngande och man får uppleva ett väldigt speciellt landskap samt en fantastisk solnedgång från Oia. Det går att åka buss tillbaka.
Amoudibukten. En vacker klippig vik som ligger under byn Oia. Njut av utsikten, titta lite i affärerna och avnjut färskfångad fisk på någon av byns tavernor.
Stranden Perissa. Ta ett dopp i Medelhavet från den vulkansvarta sandstranden.
Museum of Prehistoric Thera.

Klimat
Varmt medelhavsklimat med temperaturer mellan 25 och 30 grader på sommaren och 10-15 grader under vintern.

Valuta
Euro (EUR)

Destinationer

Priserna är endast för kryssningen och per person baserat på en dubbelhytt för två personer och inkluderar skatter och avgifter.
Priserna och ledigheten av de olika hytterna kan ändras.