Köpenhamn eller Stockholm : Sankt Petersborg (Rusland)
img priceGuarantee
08-42 00 2001
Ring eller skriv för frågor eller bokning
Se våra öppningstider under kontakt

Sankt Petersburg, Ryssland

Destinationer

Sankt Petersburg, tidigare Petrograd och Leningrad, ligger i nordvästra Ryssland vid floden Nevas mynning vid Finska Viken. Sankt Petersburg är Rysslands näst största stad med hela 5 miljoner invånare och anses vara en av världens vackraste städer med sina många fantastiska byggnader, broar och kanaler. Utöver det har staden en imponerande historia vilket bara tre olika namnperioder vittnar om.

Sevärt
Vinterpalatset. Det världsberömda palatset i Sankt Petersburg där en av de forna tsarerna på sin tid residerade. Palatset hyser dessutom Eremitaget som innehåller en av världens största konstsamlingar.
Uppståndelsekyrkan, även känd som Blodskyrkan som uppfördes till Alexander den andres ära. Han mördades på platsen framför kyrkan 1881. Kyrkan kännetecknas av sin vackra fasad och färggranna spira.
Peterhof Palatset. Ännu ett otroligt vackert palats med en stor fontän och ett tillhörande trädgårdskomplex. Palatset kallas ofta Rysslands Versailles.

Klimat
Fuktigt kontinentalt klimat kännetecknat av korta men varma och fuktiga somrar och långa, kalla vintrar. Temperaturen ligger under sommarmånaderna på runt 20 grader medan vintermånaderna bjuder på temperaturer under fryspunkten.

Valuta
Ryska rubel (RUB)

Destinationer

Priserna är endast för kryssningen och per person baserat på en dubbelhytt för två personer och inkluderar skatter och avgifter.
Priserna och ledigheten av de olika hytterna kan ändras.