Karibien : SAN JUAN, PR
img priceGuarantee
08-42 00 2001
Ring eller skriv för frågor eller bokning
Se våra öppningstider under kontakt

San Juan, Puerto Rico

Destinationer

San Juan är huvudstad och största stad i den karibiska östaten Puerto Rico. Staden har knappt 400.000 invånare och ligger på Puerto Ricos norra sida. San Juan är en gammal spansk kolonialstad grundad 1521 vilket gör den till Amerikas näst äldsta kolonialstad efter Santo Domingo. Det innebär naturligtvis att staden är full av historia och vackra gamla byggnadsverk vilket i samspel med det moderna stadslivet och den omkringliggande tropiska naturen gör San Juan till ett eftertraktat resmål.

Sevärt
Old San Juan. Den gamla historiska delen av staden där man kan flanera på de gamla gatorna och beundra de många storslagna kolonialbyggnaderna. Se åtminstone de gamla fästningarna ”El Castillo de San Felipe del Morro” och ”El Castillo de San Cristóbal” som ligger som en förlängning av den gamla stadsdelen.
Catedral de San Juan. Stadens gamla katedral som står som ett stiligt exempel på den gamla kolonialarkitekturen. Ingen stor katedral men klart värd ett besök.
Paseo de la Princesa. En gångväg längs med den gamla stadsmuren där man kan njuta av utsikten och äta på någon av de små restaurangerna utefter vägen.

Klimat
Tropiskt monsunklimat med temperaturer mellan 25 och 30 grader året runt. Det regnar ganska jämnt under året men januari-mars är det minst nederbörd.

Valuta
Amerikanska dollar (USD)

Destinationer
Hamninformation

Priserna är endast för kryssningen och per person baserat på en dubbelhytt för två personer och inkluderar skatter och avgifter.
Priserna och ledigheten av de olika hytterna kan ändras.

San Juan, Puerto Rico

Var lägger fartyget till?

 

Pier Terminal
Pan American Pier East & West
Isla Grande, Santurce, Puerto Rico

 

Transport till flygplats och centrum


Taxi

Taxi från flygplats till kryssningsterminal: ca. 25-30 dollars.

Taxi från flygplats till San Juan centrum: ca. 15-20 dollars.

Buss

Man kan åka med lokalbuss från flygplatsen till hamnen eller hotellet. F. ex. kör linje T5 från flygplatsen och ut till kryssningsterminalen.

Transfer/shuttle

Från kryssningshamnen till Gamla Staden i San Juan finns det gratis shuttlebuss.

För information om privat transfer eller priser på rederiernas transfer kontakta MyCruise.

Valuta

Valuta i Puerto Rico är US dollars. Man kan växla hemma, eller använda sig av automater för att ta ut pengar. De flesta butiker, restauranger och caféer i San Juan tar emot kreditkort.

Förvaring av bagage

Nära kryssningsterminalen ligger två restauranger,  Aloha Restaurang och Barrachina restaurang, som bägge erbjuder bagageförvaring i deras öppningstid. Pris ca. 3 dollars pr. väska.

Man kan också boka en utflykt hos rederiet inkl. förvaring av bagage. Utflykterna avslutas på flygplatsen och kostar från ca. 25 dollars.

Lokal transport

Lokal transport är begränsat till San Juans centrala delar. En bussbiljett ligger på ca. 75 cent. Vill man se mera av San Juan kan man boka en utflykt på sitt hotell, eller hyra en taxi för en dag.

Reseguide

Läs mera om San Juan här http://www.topuertorico.org/tinfo.shtml.