Medelhavet : Mykonos (Grækenland)
img priceGuarantee
08-42 00 2001
Ring eller skriv för frågor eller bokning
Se våra öppningstider under kontakt

Grækenland - Mykonos

Destinationer

Den lilla populära grekiska ön Mykonos finner man i Egeiska Havet nära den turkiska kusten. Mykonos är bara 85 kvadratkilometer stort och har 6000 invånare. Som så många andra grekiska öar är Mykonos känt för sina gyllene stränder, de skinande vita byggnaderna och det turkosfärgade havet. Det är stor skillnad på den norra och den södra delen av ön, den norra är känd för sitt lugn i motsats till den södra där det är ett vilt nattliv som lockar folk.

 

Sevärt
Ön lockar framförallt en ung publik med sitt brokiga nattliv och aktiva strandliv med vattenskidor, jetski, windsurfing och ridning, men det finns även andra saker att göra. Man kan segla ut till den lilla ön Delos som har en helt fantastisk arkeologisk utgrävning och själva seglatsen dit är en upplevelse i sig.
Gillar man shopping ska man tillbringa dagen på Matoyianni Street som är stadens huvudgata. Massvis av lockande butiker men ta med stora plånboken, det är dyrt! I den lugnare delen av stan ligger Paraportiani kyrkan som är väl värd ett besök.

 

Klimat
Mykonos har ett behagligt klimat med varma somrar och lite kyligare vintrar och väldigt lite regn. Under sommarmånaderna maj-oktober är genomsnittstemperaturen ca 26 grader och under vintermånaderna går den sällan under 10 grader.

 

Valuta
Euro (EUR)

Destinationer

Priserna är endast för kryssningen och per person baserat på en dubbelhytt för två personer och inkluderar skatter och avgifter.
Priserna och ledigheten av de olika hytterna kan ändras.