Sydamerika : Montevideo (Uruguay)
img priceGuarantee
08-42 00 2001
Ring eller skriv för frågor eller bokning
Se våra öppningstider under kontakt

Uruguay - Montevideo

Destinationer

Hamnstaden Montevideo, som är Uruguays huvudstad, ligger vid Atlanten och är en livlig stad med 1,3 miljoner invånare. Huvudstaden är en riktig kulturpärla med många vackra byggnader och arkitektur från kolonialtiden. Vill man doppa fötterna finns det härliga stränder längs med den berömda kustvägen La Rambla. Restauranger och caféer finns det i massor och när solen går ner vaknar de många nattklubbarna till liv och där kan man bl.a dansa tango.

 

Sevärt
Man kan varmt rekommendera att lägga en förmiddag i gamla stan, Ciudad Vieja. Sida vid sida ligger kyrkor, muséer och teatrar i en härlig blandning med spännande butiker. Ett besök här kan med fördel avslutas med en lunch på marknaden där man ska välja en kötträtt. Det sägs nämligen att världens bästa kött får man i Uruguay.

Vill man ha lite lugn och ro tar man sig till La Rambla som är den 20 km långa kustvägen med vacker utsikt över Atlanten, perfekt för vandring, jogging, cykling och skateing.

 

Klimat
Montevideo har ett subtropiskt klimat vilket innebär varma somrar och kalla vintrar. Varmast är det i januari och kallast i juni. Oktober till mars är temperaturen 18-23 grader medan mellan april och september sjunker den till 10-17 grader. På hösten är risken för regn störst.

 

Valuta
Uruguayanska pesos (UYU)

Destinationer

Priserna är endast för kryssningen och per person baserat på en dubbelhytt för två personer och inkluderar skatter och avgifter.
Priserna och ledigheten av de olika hytterna kan ändras.