Medelhavet : Marseille (Frankrig)
img priceGuarantee
08-42 00 2001
Ring eller skriv för frågor eller bokning
Se våra öppningstider under kontakt

Frankrig - Marseille

Destinationer

34 gånger har Marseille haft äran att vara antingen start- eller målstad för en etapp av världens största cykellopp, Tour de France. Marseille är dels Frankrikes näst största stad och huvudstad i Cote d'Azur-regionen Provence, dels är denna gamla hamnstad en av de äldsta mest mångfaldiga och kosmopolitiska i Europa. Hamnen är landets viktigaste och har förbindelser med Italien, Spanien och Afrika och omtalas ofta som ”Port d'Afrique”.

Sevärt
Från den gamla hamnen Vieux Port kan man ta ett turist tåg direkt upp till den stora majestätiska kyrkan Notre Dame de la Garde. Härifrån har man en imponerande utsikt över staden. Förr i tiden brukade Marseilles fiskare få sina båtar välsignade i kyrkan och flera båtar hänger än idag som utsmyckning i kyrkan.

För de kultur- och historieintresserade erbjuder Marseille många spännande muséer, t.ex. Musée d'Archéologie Méditerranéenne som på 1600-talet var hem åt tiggare och som nu huserar arkeologiska fynd från grekerna, romarna och egyptierna.

Marseilles trendiga område finner man omkring le Cours Julien och Place Jean Jaurés där det finns gott om möjligheter att shoppa och gå på café eller restaurang.

 

Klimat
Marseille har ett medelhavsklimat med varma torra somrar och milda regniga vintrar.

 

Valuta
Euro (EUR)

Destinationer

Priserna är endast för kryssningen och per person baserat på en dubbelhytt för två personer och inkluderar skatter och avgifter.
Priserna och ledigheten av de olika hytterna kan ändras.