Medelhavet : MALAGA (GRANADA), SPAIN
img priceGuarantee
08-42 00 2001
Ring eller skriv för frågor eller bokning
Se våra öppningstider under kontakt

Spanien - Malaga

Destinationer

Den hektiska hamnstaden Malaga i Andalusien, södra Spanien, är med sina ca 600.000 invånare Spaniens sjätte största stad. Malaga är 2800 år gammal och därmed en av världens äldsta städer. Stadens centrum är sevärt med en hel del att titta på i de pittoreska, antika omgivningarna.

 

Sevärt
Då Malaga är Pablo Picassos födelseort får man inte missa ett besök på Picassos Museum där flera av hans berömda verk är utställda.
Strax intill ligger Museo Casas de Munecas som på ett roligt och fantasifullt sätt visar Spaniens historia genom 50 dockhus.
Gillar man fart och bilar har Malaga ett motormuseum med en unik samling av klassiska bilar.
Men, som sagt, man kan även fördriva tiden med att vandra runt i stadens vackra antika centrum och bara njuta av atmosfären.

 

Klimat
Malaga har ett medelhavsklimat med milda vintrar och torra varma somrar. De kallaste och regnigaste månaderna är december till mars med dagstemperaturer på ca 17 grader. Varmast är juli och augusti med ca.
30 grader på dagen.

 

Valuta
Euro (EUR)

Destinationer
Hamninformation

Priserna är endast för kryssningen och per person baserat på en dubbelhytt för två personer och inkluderar skatter och avgifter.
Priserna och ledigheten av de olika hytterna kan ändras.

Spanien - Malaga

Hamninformation Malaga

 

Var lägger fartyget till?

Malagas kryssningsterminal ligger väldigt centralt och man har därför nära till allting.

Malaga Cruise Port

Plaza de la Marina

Malaga

 

Transport till flygplats och centrum

Taxi

Taxi från Malagas flygplats till kryssningsterminalen kostar ca 25 EUR.

Taxi från kryssningsterminalen till Malagas centrum ca 15 EUR.

Buss/tåg

Man kan ta en buss (linje A) från flygplatsen till centrum för ca 3 EUR. Därifrån kan man promenera eller ta en taxi till kryssningsterminalen.

 

Parkering

Det finns parkering vid kryssningsterminalen som kostar ca 5:50 EUR per dygn.

 

Transfer/shuttle

Man kan köpa till rederiernas transfer som går mellan Malagas flygplats och fartyget och tvärtom. Kontakta MyCruise för mer information.

Har man köpt en eller flera hotellnätter i Malaga kan privat transfer eller shuttleservice ordnas från flygplatsen till de flesta hotell. MyCruise kan hjälpa till med att boka detta förutsatt att du bokat hotellet genom oss.

Vi erbjuder inte transfer från hotellen till hamnarna men hotellpersonalen hjälper gärna till att beställa taxi eller shuttlebuss.

 

Valuta

Valutan i Spanien är euro, EUR. Vi rekommenderar att man växlar en mindre summa hemma att använda t.ex till taxi. Det finns uttagsautomater (ATM) och man kan betala med kreditkort i de flesta affärer, caféer och restauranger.

 

Förvaring av bagage

Man kan förvara bagage på Maria Zambrano tågstation som ligger ca 10 minuters resa i taxi från kryssningsterminalen. Priset för bagageförvaring är ca 5 EUR per dygn.

 

Kollektivtrafik

Lättaste sättet att ta sig runt i Malaga är med stadens bussar. En enkelresa kostar ca 1:50 EUR, ett 10-kort ca 8:50 EUR och ett månadskort ca 40 EUR.

 

Reseguide

Läs mer om Malaga på http://www.visitcostadelsol.com eller på hamnbeskrivning Malaga.