Medelhavet : IZMIR (EPHESUS), TURKEY
img priceGuarantee
08-42 00 2001
Ring eller skriv för frågor eller bokning
Se våra öppningstider under kontakt

Tyrkiet - Izmir

Destinationer

Turkiets tredje största stad Izmir är en vacker, urban och levande stad. Den räknas ofta som den mest välrenommerade kulturstaden på den egeiska kusten med alla sina sevärdheter i den lilla bukten som avgränsar stadens kustlinje mot havet.

 

Sevärt
Ett av de bästa ställena att få en överblick över staden och Egeiska Havet är från den historiska hissen Asanör- som faktiskt betyder hiss på turkiska. Hissen byggdes av den judiske bankmannen Nessim Levy som tröttnade på att gå de nästan 160 trappstegen upp för bergssidan. Asansör går 500 meter upp och är byggd i glas så att man kan njuta av den fantastiska utsikten framför och under sig.

I Kemeralti-kvarteret ligger den stora basaren Sükrü Beyin Yeri dit många människor strömmar dagligen för att göra sina inköp. Marknadsplatsen är prydligt uppdelad med skoaffärer på en gata, matthandlare på en annan, guldsmeder på en tredje osv. Stämningen förenar Turkiets alla olika folkslag och religioner. Där finns allt från handknutna mattor och keramik, guldsmycken och pashminasjalar, till vattenpipor och färgglada kryddor.

Izmir är Turkiets trendsättande stad och kallas ibland Turkiets Milano. Shoppingcentret Konak Pier ritades av Gustav Eiffel och erbjuder turkiska märkesvaror som Beymen, Farbrika och Deriden, och internationella märken, t.ex. Lacoste och Pierre Cardin. Priserna är något lägre än i Sverige och byggnaden från 1870 är en upplevelse i sig.

Nära Konak Pier finner man Konak-moskén, ett modernt böneställe för Izmirs muslimer.

 

Klimat
Izmir har ett medelhavsklimat med långa, varma och torra somrar och milda till kyliga regniga vintrar. På sommaren går temperaturen ibland upp till 40 grader men ligger oftast på 30-36 grader.

 

Valuta
Turkiska lira (TRY)

Destinationer

Priserna är endast för kryssningen och per person baserat på en dubbelhytt för två personer och inkluderar skatter och avgifter.
Priserna och ledigheten av de olika hytterna kan ändras.