Medelhavet : Istanbul (Tyrkiet)
img priceGuarantee
08-42 00 2001
Ring eller skriv för frågor eller bokning
Se våra öppningstider under kontakt

Tyrkiet - Istanbul

Destinationer

Istanbul ligger i nordvästra Turkiet på båda sidor om Bosporen som sammanbinder Svarta Havet och Marmarasjön samt skiljer Turkiets europeiska och asiatiska delar åt. Istanbul har 13,8 miljoner invånare vilket gör den till Turkiets och en av världens största städer, om man inte räknar förstäder. Istanbul erbjuder allt från toppmoderna affärskvarter med lyxiga butiker och moderna muséer till antika historiska och kulturella sevärdheter samt moskéer och livliga basarer med all världens exotiska varor.

 

Sevärt
Besök Sultanahmet distriktet som är den gamla stadsdelen som ligger på stadens europeiska sida. Här hittar man basarer och flera av Istanbuls största sevärdheter t.ex. Blå Moskén som är en enorm moské vars namn kommer från det blåa kakel som täcker både inner- och ytterväggarna på byggnaden.
Haga Sophia som ligger ett stenkast från Blå Moskén får man inte heller missa. Moskén är en fascinerande byggnad med vackert detaljerad mosaik på väggarna och bevarade objekt från sin långa historia.
Även Basilika-cisternen ligger i närheten. Här förvarade man förr stadens vattenreserv. En imponerande byggnad som försetts med modern belysning som gör den väldigt speciell.

 

Klimat
Istanbul har ett varmt medelhavsklimat med temperaturer under sommarmånaderna som ligger mellan 25-30 grader. Vintrarna är lite kyligare med temperaturer på 5-10 grader.

 

Valuta
Turkiska lira (TRY)

Destinationer
Hamninformation

Priserna är endast för kryssningen och per person baserat på en dubbelhytt för två personer och inkluderar skatter och avgifter.
Priserna och ledigheten av de olika hytterna kan ändras.

Tyrkiet - Istanbul

Hamninformation Istanbul

 

Var lägger fartyget till?

Kryssningsfartyg som kommer till Istanbul lägger till i hjärtat av denna metropols europeiska sida.

Meclis-i Mebusan Cad. No:52 Salipazari

34427

 

Taxi

Taxi från flygplatsen, Ataturk, till kryssningsterminalen kostar ca 110 TRY.

Taxi från flygplatsen till Taksim Square ca 85 TRY.

Taxi från Taksim Square till kryssningsterminalen ca 40 TRY.

 

Buss/tåg

Man kan inte åka kollektivt direkt ifrån flygplatsen in till centrum.

 

Parkering

Det finns en parkering strax intill kryssningsterminalen som kostar ca 50 TRY per dag.

 

Transfer/shuttle

Rederierna har en transfer som går mellan fartygen och flygplatsen som kan bokas.

Kontakta MyCruise för närmare information.

Har man köpt till en eller flera hotellnätter i Istanbul kan privat transfer eller shuttle service från flygplatsen ordnas till de flesta hotell. Detta kan MyCruise hjälpa till att boka om hotellet är bokat genom oss. Vi erbjuder inte transfer från hotellen till hamnen  men hotellets personal hjälper till att beställa taxi eller shuttlebuss.

 

Valuta

Valutan i Turkiet är turkiska lire, TRY. Vi rekommenderar att man växlar en mindre summa hemma att använda t.ex till taxi. Det finns uttagsautomater (ATM) och man kan betala med kreditkort i de flesta affärer, caféer och restauranger.

 

Förvaring av bagage

Vid Taksim Square finns en stor bagagedepå där man kan förvara sitt bagage för ca 20 TRY för 24 timmar. Läs mer här: http://bagaj.co/eng/#tariff

 

Kollektivtrafik

Det enklaste sättet att ta sig runt i Istanbul är att utnyttja det omfattande linjenätet av moderna spårvagnar. Man kan ta sig runt överallt i stan med spårvagn och en biljett kostar ca 2 TRY.

 

Reseguide

Läs mer om Istanbul här: http://www.visitistanbul.org/ eller under hamnbeskrivning Istanbul.