Medelhavet : Ibiza (Spanien)
img priceGuarantee
08-42 00 2001
Ring eller skriv för frågor eller bokning
Se våra öppningstider under kontakt

Spanien - Ibiza

Destinationer

Den gröna Medelhavsön Ibiza är känt för sina stora vita sandstränder samt det klara badvattnet. Stränderna tillhör Medelhavets vackraste och ön har under många år haft ett rykte som ungdomarna partyö. Med sitt läge mellan Costa del Sol på spanska fastlandet och den större ön Mallorca, har Ibiza faktiskt historisk betydelse och är numera en attraktiv destination även för kulturintresserade och livsnjutare.

 

Sevärt
Kryssningsfartygen lägger oftast till i Passeig Maritim varifrån det är gångavstånd till den gamla stadsdelen Dalt Vila där öns centrumområde Sa Marina ligger.
Ibiza kallas även den vita ön på grund av sina många vitkalkade hus. Staden Ibiza är en typisk spansk kuststad med en vänlig och tillmötesgående befolkning.
Det finns många stränder samt små öar runt Ibiza som man kan besöka. De goda buss- och båtförbindelserna gör det lätt att ta sig runt.
Öns många marknader med allsköns konsthantverk från målningar till smycken gjorda av lokala konstnärer är väl värda ett besök.
I Dalt Vila finns det ett arkeologiskt museum där man kan beskåda konstverk ända ifrån förhistorisk tid fram till 1500-talet.

 

Klimat
Ibiza har ett mycket behagligt klimat året runt. De varmaste månaderna, juli-september har en genomsnittlig temperatur på 27-30 grader och vintermånaderna, december-mars, runt 8-10 grader.

 

Valuta
Euro (EUR)

Destinationer

Priserna är endast för kryssningen och per person baserat på en dubbelhytt för två personer och inkluderar skatter och avgifter.
Priserna och ledigheten av de olika hytterna kan ändras.