Asien : Hongkong (Kina)
img priceGuarantee
08-42 00 2001
Ring eller skriv för frågor eller bokning
Se våra öppningstider under kontakt

Kina - Hong Kong

Destinationer

Även om ön Hong Kong är lite mindre än Lolland bor det i denna sydkinesiska stad fler människor än i hela Danmark. Med sina över 7 miljoner invånare är Hong Kong ett internationellt ekonomiskt kraftcentra vid Kinas södra kust som genom flera sekel varit destination samt handelscentrum för europeiska sjöfarare och handelsresande som utnyttjade stadens många möjligheter och blandade österns traditioner med de i väst.

 

Sevärt
Hong Kong är en stad med många möjligheter. Med sin mångfaldiga och internationella historia som märks i statyer och byggnader i staden, de många trånga gatorna, folkmyllret, de hundratals små marknaderna med all världens saker och maträtter, sitt eget Disneyland samt utsikten från det stora tornet vid havet är Hong Kong en stad som behöver flera besök för att upplevas.

Hong Kong har en hög skyline där skyskraporna sträcker sig mot himlen som gör att man nästan får ont i nacken när man står på det trånga hamntorget och tittar uppåt. Som väl är kan man även se staden ovanifrån. The Peak är den högsta punkten och den ligger 552 meter över havet. Den var en naturlig kommandopost för inkommande fraktfartyg på 1800-talet men är idag en tillflyktsort för både lokalbefolkning och turister för att undgå Hong Kongs brännande sommarvärme.
På The Peak har man från Sky Terrace, som är 428 meter över havet, en spektakulär panoramautsikt över den pulserande staden - från den fantastiska stadsbilden till det lugna gröna landskapet. Man kan enkelt ta sig dit upp från Peak Tram Lower Terminus som ligger tre gator från strandpromenaden.

 

Klimat
Hong Kongs placering strax norr om ekvatorn ger staden ett tropiskt klimat. Det är varmt nästan hela året med januari som kallaste månad, då temperaturen dock inte understiger 14 grader. På sommaren är det fuktigt med över 30 grader i juli och augusti. Regnperioden är från juni till september.

 

Valuta
Hong Kong Dollar (HKD)

Destinationer

Priserna är endast för kryssningen och per person baserat på en dubbelhytt för två personer och inkluderar skatter och avgifter.
Priserna och ledigheten av de olika hytterna kan ändras.