Köpenhamn eller Stockholm : Geiranger (Norge)
img priceGuarantee
08-42 00 2001
Ring eller skriv för frågor eller bokning
Se våra öppningstider under kontakt

Norge - Geiranger

Destinationer

Geiranger är ett enastående norskt område som ligger längst in i Geirangerfjorden. Längs den 15 km långa fjorden tornar de grönbevuxna fjällen upp sig som en storslagen naturkuliss till inseglingen. Geiranger är ett av Norges mest besökta turistmål och 2006 utsågs fjorden av National Geographic till en av de bäst bevarade platserna på UNESCOs världsarvslista. Redan 1869 seglade det första brittiska turistfartyget in i fjorden.

 

Sevärt
Hela inseglingen till Geiranger är en upplevelse som inte går att jämföra med något annat. Den friska norska brisen bland de branta fjällen, det klara fjordvattnet som är så gott som drickbart och det norska fågellivet är orört trots människans framfart. På utsiktsplatserna
Flydalsjuvet och Örnesvingen kan man speja ut över den fantastiska nordiska naturen.
Vid vattenfallen Brudeslöret, Frieren och De Syv Söstre kan man betrakta det mäktiga fjället Dalsnibba som sträcker sig 1497 meter över havet.

 

Klimat
Från juni till september kan temperaturen nå upp till 11 grader, under vinterhalvåret ligger den på mellan -3 och -9 grader.

 

Valuta
Norska kronor (NOK)

Destinationer

Priserna är endast för kryssningen och per person baserat på en dubbelhytt för två personer och inkluderar skatter och avgifter.
Priserna och ledigheten av de olika hytterna kan ändras.