Medelhavet : CORFU, GREECE
img priceGuarantee
08-42 00 2001
Ring eller skriv för frågor eller bokning
Se våra öppningstider under kontakt

Grækenland - Korfu

Destinationer

Korfu är den nordligaste av de Joniska Öarna i Grekland, och ligger utanför den grekiska västkusten. Ön har sammanlagt ca 100.000 invånare och nästan hälften av dom bor i staden Kerkyra (Korfu Stad). Ön är känd för sina många olivlundar, gröna landskap och fantastiska stränder.

 

Sevärt
Kerkyra/Korfu Stad. Staden har präglats av de många olika nationaliteter samt kulturer som varit en del av dess identitet och historia. Man kan inte undgå att lägga märke till att stadens byggnader är gjorda i flera olika byggnadsstilar.
Låt dig hänföras av en vacker solnedgång på någon av öns härliga stränder, t.ex. Paleokastritsa-stranden som är en av de populäraste. Stranden är något stenig men i gengäld är vattnet så klart att man lätt kan se de många olika fiskarna genom vattenytan.
Old Perithia är öns äldsta stad och är ett skyddat kulturarv som ligger 408 meter över havet. Staden har 130 handgjorda hus som idag finns kvar som ruiner.

 

Klimat
Varmt medelhavsklimat med 25-30 grader under sommarmånaderna och 10-15 grader på vintern.

 

Valuta
Euro (EUR)

Destinationer

Priserna är endast för kryssningen och per person baserat på en dubbelhytt för två personer och inkluderar skatter och avgifter.
Priserna och ledigheten av de olika hytterna kan ändras.