Köpenhamn eller Stockholm : COPENHAGEN, DENMARK
img priceGuarantee
08-42 00 2001
Ring eller skriv för frågor eller bokning
Se våra öppningstider under kontakt

Danmark - Köpenhamn

Destinationer

Köpenhamn är Danmarks huvudstad och den största, folkrikaste staden med 1,2 miljoner invånare. Köpenhamn har flera gånger utsetts till världens bästa stad att leva i och det kan man lätt förstå med stadens breda utbud av kulturella sevärdheter, restauranger i absolut världsklass samt det senaste inom design, arkitektur och stadsförnyelse. Samtidigt domineras Köpenhamns stadsbild även av äventyrliga gamla slott, multikulturella kvarter och ett centrum där man kan finna trånga små gator och små trevliga torg.

 

Sevärt
Tivoli, den världsberömda nöjesparken ligger mitt i Köpenhamn och är man sugen på ett restaurangbesök, en tur i världens äldsta bergbana eller bara promenera i en förtrollande omgivning, ja då är Tivoli rätt plats att vara på. Amalienborg. Den kungliga familjens residens i Köpenhamn. Härifrån kan man också uppleva Marmorkyrkan och ev. fortsätta en tur in i Kongens Have där Rosenborgs Slott har de kungliga kronjuvelerna. Nyhavn och Langelinie - luncha på en av Nyhavns många små restauranger och promenera längs Langelinie där man bl.a. hittar Gefionsfontänen och Den Lilla Havsjungfrun.
Louisiana Museum of Modern Art. 40 km norr om Köpenhamn ligger det berömda konstmuséet som är känt för att ha fingrarna på pulsen med sina imponerande konstutställningar.

 

Klimat
Tempererat klimat med milda somrar med temperaturer mellan 15-20 grader och kalla vintrar med temperaturer kring 0.

 

Valuta
Danska kronor (DKK)

Destinationer
Hamninformation

Priserna är endast för kryssningen och per person baserat på en dubbelhytt för två personer och inkluderar skatter och avgifter.
Priserna och ledigheten av de olika hytterna kan ändras.

Danmark - Köpenhamn

Hamninformation Köpenhamn

 

Var lägger fartyget till?

När man påbörjar eller avslutar sin kryssning i Köpenhamn lägger de flesta fartygen till i Köpenhamns nya kryssningsterminal Ocankaj (Ocean Port). 

Adress:
Oceankaj
2150 Nordhavn

För mera information se www.cmport.com

 

Hur tar man sig till flygplatsen eller centrum?

Om man ska från hamnen till Kastrup finns det flera möjligheter. Man kan ta taxi som kostar ca 300 DKK och tar ca 25 minuter beroende på trafiken.
Närmaste S-tågstation är Nordhavn (ca. 3.3 km från Oceankaj) eller Østerport (ca. 4 km). Från Østerport kan även ta ett regionaltåg till Kastrup, eller vidare till Sverige.
Vill man ta sig från hamnen till centrum går det buss till Nørreport station.

 

Transfer/shuttle

Rederierna ordnar ofta en shuttlebuss som kör direkt från hamnen till kastrup flygplats, om man har köpt till transfer med kryssningen. Kontakta MyCruise för mer information.

 

Valuta 

Valutan i Danmark är danska kronor.

 

Parkering

Det finns avgiftsbelagda parkering vid Oceankaj. MyCruise samarbetar med JustDrive där man kan parkera sin bil i ett låst parkeringsgarage. JustDrive har ytterst konkurrenskraftiga priser som inkluderar försäkring. 

Kontakta MyCruise för mer information om parkering.

 

Reseguide

Läs mer om Köpenhamn på aok.dk.