Sydamerika : BUENOS AIRES, ARGENTINA
img priceGuarantee
08-42 00 2001
Ring eller skriv för frågor eller bokning
Se våra öppningstider under kontakt

Argentina - Buenos Aires

Destinationer

Buenos Aires är Argentinas huvudstad med sina 2,9 miljoner invånare (utan förstäder) Buenos Aires betyder ”Den goda luften” Staden är en salig blandning av historia, arkitektur, business, mode, sport, dans, god mat, vin och mycket annat.
Det finns inga gränser för vad man kan roa sig med i tangons huvudstad. Det största problemet brukar vara att oavsett hur mycket tid man har i Buenos Aires så räcker den inte till.

 

Sevärt
Palermo – ett stort kvarter där man finner stadens botaniska trädgård Bosque de Palermo, och inte att förglömma, Plaza Serrano med sina många butiker, restauranger och trendiga barer.

Puerto Madero är ett gammalt hamnområde som genomgått en rejäl ansiktslyftning och förvandlats till ett modernt och välmående område med skyskrapor, restauranger och nattklubbar. Här ligger också den imponerande Women's Bridge.

La Boca är en mysig gammal stadsdel med sina färgglada husfasader och blomstrande kulturliv. Tango utövas med fördel och fotbollsklubben Boca Juniors har sin arena La Bombonera här.

 

Klimat
Buenos Aires har ett subtropiskt klimat med varma fuktiga somrar och milda vintrar. De varmaste månaderna är december t.o.m. februari då medeltemperaturen ligger på 25 grader och luftfuktigheten är hög. Under vintermånaderna ligger snittemperaturen på ca 10 grader men kan även vara lägre.

Vädret i Buenos Aires kan vara väldigt skiftande och även om det är ovanligt så förekommer det både snö och extrema värmeböljor.

 

Valuta
Argentinska pesos (ARS)

Destinationer

Priserna är endast för kryssningen och per person baserat på en dubbelhytt för två personer och inkluderar skatter och avgifter.
Priserna och ledigheten av de olika hytterna kan ändras.