Köpenhamn eller Stockholm : Bergen (Norge)
img priceGuarantee
08-42 00 2001
Ring eller skriv för frågor eller bokning
Se våra öppningstider under kontakt

Norge - Bergen

Destinationer

I den sydvästra delen av Norge ligger landets näst största stad, Bergen, med knappt 270.000 invånare. Bergen grundades 1070 och har under åren varit både nordens största stad och landets kungs stad. Idag är staden med sitt läge vid berg och fjordar ett populärt turistmål både för norska och utländska turister.


Sevärt
”Bryggen” är en rad gamla byggnationer från Hansatiden som i många år varit ett livligt område i Bergen. Vill man lära sig lite mer om Bryggens spännande historia kan man avlägga ett besök på det Hanseatiske Museum og Schöstuene.Åk med linbanan Flöibanen till toppen av fjället Flöien, 320 meter över havet. Här har man en vacker utsikt över staden, fjällen och havet. Från den imponerande utsikten kan man ta en trevlig liten promenad ner till Bergens berömda fiskmarknad.
Bergen har också en mängd intressanta muséer, t.ex Edvard Griegs museum som är den berömde kompositörens tidigare hem och där han skrev flera av sina stora verk.


Klimat
Bergen har ett milt och fuktigt klimat och det regnar mycket. På grund av sin belägenhet vid fjordarna och bergen.
Bergen har över 200 regndagar per år. Varmast är det i juni, juli och augusti då medeltemperaturen ligger på ca 17 grader. Januari och februari är de kallaste månaderna med temperaturer kring nollpunkten.


Valuta
Norska kronor (NOK)

Destinationer

Priserna är endast för kryssningen och per person baserat på en dubbelhytt för två personer och inkluderar skatter och avgifter.
Priserna och ledigheten av de olika hytterna kan ändras.