Medelhavet : Barcelona (Spanien)
img priceGuarantee
08-42 00 2001
Ring eller skriv för frågor eller bokning
Se våra öppningstider under kontakt

Spanien - Barcelona

Destinationer

Barcelona är Spaniens näst största stad med 1,6 miljoner invånare. Den är Kataloniens huvudstad och ligger på den charmiga Costa Brava kusten vid Medelhavet och är ett av Europas mest populära resmål. Barcelona erbjuder både fina badstränder, trevliga hamnområden, delikata restauranger, fantastisk shopping runt La Rambla, stora sportevenemang och sist men inte minst en enastående arkitektur med Antoni Gaudi som frontman.


Sevärt

En promenad längs med La Rambla där man kan titta in i de lyxiga butikerna eller avnjuta lite tapas på någon av de många trottoarcaféerna. Gatan är en härlig blandning av livlig handel, spansk matkultur och gycklare som lockar till sig turister med fantasifulla kostymer och fascinerande uppträdanden.

La Sagrada Familia, en praktfull kyrka som ännu inte är färdigbyggd men som under många år varit bakgrund på de flesta vykort från Barcelona. Kyrkan reser sig högt mot himlen som ett exempel på Antoni Gaudis unika arkitektur och betraktas av många som hans absoluta mästerverk.

Är man sportintresserad bör man besöka F.C. Barcelonas hemmaarena stadion Camp Nou där ett av världens bästa fotbollslag underhåller nästan 100.000 personer per match.

 

Klimat

Barcelona har ett typiskt medelhavsklimat med varma och torra somrar med en medeltemperatur på runt 20-25 grader och milda fuktiga vintrar med ca 10 grader som medeltemperatur.

 

Valuta

Valutan i Spanien är euro (EUR). Vi rekommenderar att man växlar in ett mindre belopp hemifrån för att t.ex betala taxi och buss. Det finns uttagsautomater (ATM) och man kan betala med kreditkort i de flesta affärer, café och restauranger.

 

Förvaring av bagage

Det går inte att förvara bagage i kryssningsterminalen, men det finns bagageförvaring på flygplatsen samt på tåg- och busstationen. Priserna varierar men ligger på ca 5 EUR för 24 timmar.

 

Reseguide

Hitta mer information om Barceona på http://www.barcelona-tourist-guide.com och hamnbeskrivning Barcelona.

Destinationer
Hamninformation

Priserna är endast för kryssningen och per person baserat på en dubbelhytt för två personer och inkluderar skatter och avgifter.
Priserna och ledigheten av de olika hytterna kan ändras.

Spanien - Barcelona

 

Var lägger fartyget till?

Kryssningsfartygen lägger till i Barcelonas hamn som ligger i slutet av den berömda gågatan Las Ramblas bara 10-15 minuters gångväg från centrum.

 

Barcelona Cruise Terminal

Adossat Quay

Barcelona

 

Transport till flygplats och centrum

Taxi:

Taxi från Barcelonas flygplats, El Prat Airport till kryssningsterminalen och omvänt kostar ca 40-45 EUR.

Taxi från kryssningsterminalen till Barcelonas centrum ca 20-25 EUR.

Taxi från Barcelonas flygplats till Barcelonas centrum ca 40-45 EUR.

 

Metro/buss

Det går bra att ta sig från flygplatsen till kryssningsterminalen med offentlig transport men man får räkna med att byten ett par gånger på vägen. Ta flygbussen från flygplatsen till Plaza Catalunya, metron vidare till Drassanes metrostation och promenera 5 minuter till Cristopher Columbus monumentet varifrån man kan ta den blåa bussen till kryssningsterminalen.

 

Parkering

För kryssningsresenärer finns det en särskild parkeringsmöjlighet på terminalen med specialpriser. Parkeringen kostar ca 40 EUR för 5 dagar, därefter ca 8 EUR per dag.

 

Transfer/shuttle

Det går en blå shuttlebuss från kryssningsterminalen till Cristopher Columbusmonumentet som ligger ca 1 minuts gångväg från Las Ramblas. En enkelbiljett kostar ca 2 EUR och 3 EUR för en returbiljett. Biljetter kan endast köpas kontant.

Rederierna erbjuder transfer till och från flygplatsen, ett tillval som kan göras när man bokar kryssningen.

Har man bokat en eller flera övernattningar i Barcelona kan privat transfer eller shuttelbuss ordnas från flygplatsen till de flesta hotell. Hotellpersonalen hjälper också till med att beställa taxi eller shuttlebuss till kryssningsterminalen.

Kontakta MyCruise för mer information angående transfer och shuttleservice.

 

Kollektivtrafik

Metrostationen Drassanes ligger ca 5 minuters gångväg från Christopher Columbusmonumentet. Därifrån har man förbindelser till hela staden och en enkelbiljett kostar ca 2 EUR.

Man kan även köpa en så kallad T10 biljett med 10 enkelresor som kostar ca 10 EUR.