Karibien : Barbados (Windward Islands)
img priceGuarantee
08-42 00 2001
Ring eller skriv för frågor eller bokning
Se våra öppningstider under kontakt

Barbados - Bridgetown

Destinationer

Bridgetown är huvudstad och den största staden på östaten Barbados i Karibien. Staden har knappt 100.000invånare vilket är ca hälften av öns totalbefolkning. Bridgetown är en gammal engelsk kolonialstad vilket man kan se i arkitekturen på många byggnader . Det finns även ett Trafalgar Square med en Lord Nelson staty. Tidigare har staden varit ett handelscentrum men idag är turismen huvudindustri för denna karibiska pärla.


Sevärt
Lär lite om historien genom ett besök på det före detta militärfängelset som idag är Barbados Museum & Historical Society.
Mer historia får man om man avlägger ett besök på George Washington House där den amerikanske presidenten bodde under en kort period. Detta var det enda stället utanför USA som han bodde på.
Careenage, en tidigare båthamn, är idag ett charmerande område med gamla förvaringslokaler ombyggda till restauranger, barer och butiker.


Klimat
Bridgetown har ett tropiskt klimat med höga temperaturer, runt 30 grader, året runt. Tack vare passadvindarna kommer det in lite briser som kyler ned staden något. Från juni till januari är det regnsäsong medan resten av året är torrt.


Valuta
Barbadosdollar (BBD)

Destinationer

Priserna är endast för kryssningen och per person baserat på en dubbelhytt för två personer och inkluderar skatter och avgifter.
Priserna och ledigheten av de olika hytterna kan ändras.