Afrika : Aqaba (Jordan)
img priceGuarantee
08-42 00 2001
Ring eller skriv för frågor eller bokning
Se våra öppningstider under kontakt

Jordan - Aqaba

Destinationer

I Aqaba-golfen i Röda Havet finns staden Aqaba, Jordaniens enda hamnstad med ca 100.000 invånare. Med sitt vackra läge är staden ett populärt semestermål med perfekta omgivningar för vattenaktiviteter i Röda Havet, shopping bland stadens trevliga gator och en bra utgångspunkt för att besöka några av världens mest intressanta platser.


Sevärt
Röda Havet är en upplevelse i sig, man kan njuta av det vackra havet från de härliga stränderna eller ta sig en simtur i ett av världens bästa dykvatten. Föredrar man att stanna på det torra kan man ta en arrangerad båttur med en glasbottenbåt där man kan se det vackra korallrevet och de många fantastiska fiskarna.
Vill man bege sig lite längre inåt landet är Wadi Rum ett ställe att styra kosan mot. Wadi Rum ligger i öknen och består av stora massiva klippformationer som sträcker sig upp emot 1000 meter upp i luften. Väder och vindar har genom miljoner år hjälpt till att forma och skapa dessa klippors unika utseende.
Ungefär 2 timmars körning bort ligger den urgamla staden Petra som med sin enastående bebyggelse fullt förståeligt är Jordaniens största turistattraktion.


Klimat
Aqaba har ett ökenklimat med både milda vintrar och varma, torra, svettiga somrar. På grund av det varma klimatet är Aqaba välbesökt året runt. Juni-augusti stiger temperaturen upp emot 40 grader medans december-februari är mer behagliga med mildare temperaturer.


Valuta
Jordanska Dinarer (JOD)

Destinationer

Priserna är endast för kryssningen och per person baserat på en dubbelhytt för två personer och inkluderar skatter och avgifter.
Priserna och ledigheten av de olika hytterna kan ändras.