Dubai / Förenade Arabemiraten : Abu Dhabi (Forenede Arabiske Emirater)
img priceGuarantee
08-42 00 2001
Ring eller skriv för frågor eller bokning
Se våra öppningstider under kontakt

Förenade Arabemiraten - Abu Dhabi

Destinationer

Abu Dhabi, huvudstaden i Förenade Arabemiraten och den näst största staden med sina 921.000 invånare. Staden är belägen på västkusten av den enastående Arabiska Golfen och är idag centrum för landets politiska och industriella aktiviteter. Staden är en av världens rikaste, vilket man kan tacka den stora oljeindustrin och en relativt hög genomsnittsinkomst för. På grund av sin position som huvudstad har den utvecklats till ett stort kulturellt och kommersiellt centrum i landet.

 

Sevärt
Ett trevligt sätt att uppleva staden är att ta en så kallad Big Bus Tour. Turen, som avgår från Marina Mall, varar ca 2 timmar och kostar ca 300 kr. Den största sevärdheten och ett absolut måste är den ofattbart stora Sheik Zayed Grand Mosque som är landets största moské. Här kan man finna världens största handknutna mattor, guld- och kristallbelagda ljuskronor med en vikt på 9 ton och en moské med bönesalar som sammanlagt är stora nog att rymma 40.000 bedjande. Utöver detta kan man uppleva den toppmoderna formel 1 banan Ferrari World eller det fantastiska 7-stjärniga hotellet Emirates Palace där man kan vinna en guldtacka från en automat eller nöja sig med att avnjuta deras läckra afternoon-tea.

 

Klimat
Abu Dhabi erbjuder konstant höga temperaturer året runt. På hösten och vintern mellan 20 och 30 grader och under sommarmånaderna ligger snittet på 40 grader. Den kyligaste säsongen är från november till mars och mellan juni och augusti den absolut varmaste.

 

Valuta
Valutan är arabiska dirham (AED) men i vissa fall går det även att använda amerikanska dollar

Destinationer

Priserna är endast för kryssningen och per person baserat på en dubbelhytt för två personer och inkluderar skatter och avgifter.
Priserna och ledigheten av de olika hytterna kan ändras.