Medelhavet : BARI, ITALY
img priceGuarantee
08-42 00 2001
Ring eller skriv för frågor eller bokning
Se våra öppningstider under kontakt

Italien - Bari

Destinationer

Bari ligger vid Adriatiska Havet i södra Italien i regionen Apulien, även känt som Puglia. Staden har ca 320.000 invånare och är känd som en ekonomiskt viktig hamnstad samt en universitetsstad med studenter från många olika länder.

 

Sevärt
Bari Vecchia är den gamla stadsdelen i Bari. Här kan man promenera i gamla trånga gränder och finna byggnader som kan dateras många århundraden tillbaka i tiden. Gå på upptäcksfärd bland de små gränderna och leta er fram till de vackra gamla torgen Piazza Ferrarese och Piazza Mercantile.
I den gamla stadsdelen finns också den vackert dekorerade kyrkan Basilica di San Luca som är en viktig pilgrimsdestination för katoliker och ortodoxa kristna. Det sägs att St Nicholas, som var förlagan till nutidens Santa Claus på grund av ryktet att han delade ut gåvor till folket, ligger begravd här. Har man turen att vara i staden 6-8 maj firas dåtidens helgon dessa dagar.
Petruzzelli Teatern är ett av Italiens största operahus som återöppnades 2009 efter att ha brunnit ner 1991.

 

Klimat
Bari har varma soliga somrar och milda vintrar. Medeltemperaturen under sommaren är ca 22-24 grader vilket gör det behagligt utan att bli för hett. På vintern ligger temperaturen på ca 10 grader i snitt.

 

Valuta
Euro (EUR)

Destinationer

Priserna är endast för kryssningen och per person baserat på en dubbelhytt för två personer och inkluderar skatter och avgifter.
Priserna och ledigheten av de olika hytterna kan ändras.