Island - Reykjavik

Reykjavik, som betyder ”rökvik”, är huvudstad och den största staden på Island. Den ligger på öns sydvästra sida ut mot norra Atlanten. Staden har ca 120.000 invånare vilket utgör över en tredjedel av landets befolkning. Reykjavik är därför hemviste för landets ekonomiska och kulturella centrum och har ett stort urval av matställen, butiker och kuturella byggnader såsom museer, teatrar och opera. Reykjavik kallas världen grönaste, och en av de renaste och säkraste städer att befinna sig i.

Sevärt
Hallgrimskirkja. En enorm kyrka med ett 74 meter högt torn varifrån man har en fantastisk utsikt över staden och landskapet. Framför kyrkan står en staty av Leif Ericsson, även kallad Leif den lyckosamme. Han var enligt de isländska sagorna den förste som kom till Amerika, som han döpte till Vinland.
Golden Circle Route. På en guidad busstur kan man åka runt och uppleva flera av Islands imponerande naturfenomen, t.ex. Gullfoss, ett jättelikt vattenfall som med hjälp av smältvattnet från glaciärerna visar prov på Islands imponerande naturkrafter.
Islands Nationalmuseum. Besök museet och få en djupare insikt i isländsk kultur och historia.

Valuta
Isländsk krona (ISK)

Väder

Topp kryssningar