Madagaskar - Nosy Be

Välkommen till ön, där solen skiner året runt. Nosy Be utanför Madagaskars nordvästliga kust är ett riktigt paradis, med kilometervis av kritvita sandstränder och opalblått hav. Ön är det populäraste turistområdet i Madagaskar och det är det en god grund till- där finns nämligen aktiviteter för alla smaker och åldrar. Njut sol och strand, fantastisk natur och se unika djurarter som inte finns på andra ställen på jorden.

Värt att se
Nosy Be är en vulkanö, även känt som världens äldsta ö. Här bjuds du välkommen till en äventyrsvärld omringad av frodig grön djungel, djupa kratersjöar, vattenfall och oförglömliga djurarter som t.ex. världens minsta groda och en kameleont som är lika liten som ditt lillfinger.  Nosy Be är den perfekta platsen att åka på utflykt till och ön är fylld med bra vandringsstigar. Besök t.ex. en av de många vaniljplantagerna, som också är anledningen till att ön även kallas för ”den doftande ön”. 

Besök Lokobe-reservatet och kom helt nära till den orörda naturen. Reservatet är perfekt för alla natur- och djur intresserade och här kan du få ögonen på flera olika djurarter t.ex. den väldigt sällsynta svarta lemuren, flera ödlor, ormar och grodor.  Det är viktigt att ta med sig sitt tålamod, då många av djuren är specialiserade på att kamouflera sig.

Trots sitt illaklingande namn är huvudbyn Hell-Ville, eller Andoany, verkligen värt ett besök. Här omringar vackra byggnader från kolonialtiden hamnfronten och du kan skämma bort dig med en shoppingrunda på Boulevard Général Charles de Gaulle eller i inomhusmarknaden vid den gamla Théâtre Municipal. Det råder en härligt avslappnade atmosfär överallt, de lokala lever nämligen efter mantrat ”mora, mora” som betyder ”lugnt lugnt”.

Blir du hungrig finns det massor av möjligheter till att prova det lokala köket, som bland annat består av färsk fisk och skaldjur och de populära steka bananchipsen.

Nosy Be är det stället för alla som letar efter den perfekta badsemestern. Här kan du njuta av solen på stranden, låta dig svalkas av den friska havsbrisen som då och då blåser in från havet, eller bara kasta dig ut i de härliga vågorna.  Det finns massor av spännande möjligheter för dig som älskar att dyka, snorkla och fiska.  Vill du hellre utforska den orörda naturen, kan du segla till den obebodda ön Nosy Komba, där du kan se färgglada koraller, sköldpaddor och rockor. Många puckelvalar, kaskelotvalar och barracudor finns också i området, så det är bara att hålla ögonen öppna. 

Valuta
Valutan på Madagaskar heter madagaskisk ariary (MGA). Det rekommenderas att man tar med USD och Euro, då man inte kan växla till MGA hemifrån. I de största byarna kan man betala med USD och Euro och det finns även pengaautomater. På vissa ställen går det att betala med kreditkort, men de flesta ställena tar endast emot kontanter.

Väder

Topp kryssningar