USA - Florida - Miami

Miami är en fullträff vad gäller resmål. Det milda vädret, det hektiska nattlivet, stadens många etniska restauranger och de vackra stränderna lockar både många amerikanska och utländska turister till sig. Miami är den största staden i Florida med hela 5,5 miljoner invånare, inklusive de många förorterna - själva Miami City huserar ”endast” 450.000.

Staden är särskilt känd för sina årliga festivaler "Calle Ocho Festival" och "Carnaval Miami” som vanligtvis äger rum i mars i den kubanska stadsdelen ”Little Havana”. Hela 500.000 beräknas varje år att delta och är därför bland världens största festivaler. I Miami finns även mängder av platser för underhållning, biografer, parker, teatrar, museer och scenkonstcenter -  de så kallade 'Performing Arts Centers’ - där det nyaste tillskottet är Adrienne Arsht Center for the Performing Arts som nu är USA’s näst största scenkonstcenter.

Sevärt
Gå runt i staden och njut av den färgglada art decoarkitekturen, eller tillbringa en dag på stranden.

För de konstintresserade är Vizcaya Museum and Garden ett bra förslag på en stor upplevelse, och har man barnen med sig är både Childrens Museum och Miami Zoo en riktigt roliga upplevelse.

Till de sportintresserade, som gärna vill uppleva amerikansk fotboll ”live”, kan vi självklart nämna stadens lag 'Miami Dolphins’ som spelar sina hemmamatcher på det enorma ’Hard Rock Stadium' som har plats till hela 65.000 åskådare.

Valuta
Valutan i USA är dollar. Vi rekommenderar att man växlar ett mindre belopp hemifrån, till att t. ex betala taxi. Det finns möjlighet att ta ut pengar i uttagsautomater (ATM) och man kan betala med kort i de flesta affärer, caféer och restauranger.

Reseguider
Läs mycket mer om vad Miami har att erbjuda på följande länk:

http://www.miamiandbeaches.com/

Dessa länkar handlar om ’downtown Miami’:

http://www.miamiandbeaches.com/places-to-see/downtown-miami

https://www.tripadvisor.com/Travel-g34438-c11219/Miami:Florida:Dayplanner.Visiting.Downtown.Miami.html

Väder

Topp kryssningar