Grekland - Santorini

Santorini, även känd som Thera, är en grekisk vulkan som ligger centralt i den grekiska skärgården, mellan Grekland och Turkiet. Det bor ca 15.000 invånare på den unika klippön, som är kännetecknad av sina traditionella vita kalkstenshus, fantastiska utsikter och den aktiva vulkanen, som har satt sin unika prägel på landskapet genom årtusenden. Precis som på många andra grekiska öar, kan man självklart även på Santorini njuta av ett glas vin och en lokal fiskrätt på en av de många tavernorna, som finns i alla byar på ön.


Sevärt
Landskapet är den största sevärdheten på Santorini, och en av de populära rutterna är att gå mellan byarna Fira och Oia, ett avstånd på ca 10 km. Vandringen är inte ansträngande och man upplever det helt unika landskapet på Santorini, samt den enastående solnedgången från byn Oia. Det finns möjlighet att åka buss tillbaka.

Amoudiviken. En vacker vik med en massa klippor, belägen under staden Oia. Njut av utsikten, gå lite i affärer och ät en nyfångad fisk på en av stadens många tavernor.

Stranden Perissa. Ta ett dopp i Medelhavet från den vulkansvarta sandstranden.

Valuta
Euro (EUR) 

 

Väder

Topp kryssningar