USA - Hawaii - Hilo

Ingen plats i världen är som Hawaii. Den lilla ögruppen mitt ute i Stilla Havet ligger långt bort från de stora kontinenterna, och trots att det ät en delstat i USA, märker man bara av Hawaiis helt egna naturliga element med dramatiska vattenfall. frodiga regnskogar och blomstrande trädgårdar. På Kohalas voluminösa vulkaniska kust ligger staden Hilo.

Sevärt
Hilo är den största staden i Hawaii County och är en perfekt utgångspunkt för att uppleva ön. I själva staden finns det dock nog att underhålla sig med. Naturälskare kommer att njuta av Liliuokalani Gardens, som ligger nära Hilos centrum. Denna vackert anlagda park skämmer bort ögat med röda broar över små exotiska fiskedammar, storstilade stenbäddar, paviljonger, japanska lanternor och ett inbjudande tehus. Det är utsikt över både Hilo Bay och ön Moku Ola, som bidrar till de fredliga omgivningarna. Den autentiska japanska trädgården invigdes 1917, som en hyllning till Hawaiis första invandrare, som arbetade i sockerrörsplantagerna på Hawaii.

Richardson Beach Park har bränt sig fast i minnet hos många av dess besökare. Med sitt lugna vatten, exceptionella svarta sandstränder och utmärkta villkor för snorkling i korallrevet, är strandparken den ideella platsen att tillbringa en eftermiddag på. De naturliga små pölarna och vikarna är skapade av vulkanens lava, och de håller vattnet lugnt och lagom varmt. Snorkling är därför en av de mest populära aktiviteterna under sommarsäsongen, och man kommer kunna se ett överflöd av tropiska fiskar, som lever i och omkring korallrevet. Om man har tur kan man även se en grön havssköldpadda.

I Akaka Falls State Park förs man på en fantastisk tur genom den frodiga tropiska vegetationen till natursköna utsiktsplatser, där man kan upplev vattenfallen Kahuna och Akaka, som kastar sitt strömmande vatten 442 meter ner. Den 0,6 km långa gångstigen kräver fysisk ansträngning p.g.a de många trapporna, men är absolut ansträngningen värd. Man kan hyra en bil i Hilo för ca $ 50 (250 DDK)  om dagen.

Man kan även använda bilen till att besöka Hawaii Volcanoes National Park, som ligger 45 min söder om Hilo. De stora vulkanerna är enastående för Hawaii, men tänk på att följa instruktionerna på tavlan vid ankomst till parken. 

Valuta
Amerikanska dollar (USD)

 

Väder

Topp kryssningar