USA - Alaska - Icy Strait Point

Icy Strait Point är den unika möjligheten att uppleva Alaskas vilda natur, där man kan se valar från fartyget, söka efter brunbjörnar i de stora skogarna och få berättat historier från det infödda Tlingit folket. Hamnen är en av de nyaste destinationer för kryssningsfartyg och en enastående chans för att komma nära den ursprungliga naturen och den gamla kulturen i södra Alaska.

Sevärt
Från hamnen har man möjlighet att åka på flera guidade turer. En av de absolut bästa är Whales, Wildlife, and Brown Bear Search”, där man under fem timmar tas genom havets mångfald med sjölejon, sälar, marsvin och knölvalar, genom skogens vilda virrvarr av höga trädtoppar, ätbara bär och brunbjörnar.

Om man vågar sväva mellan trätoppar och uppleva naturen, samtidigt som man får en kittlande känsla i magen, är världens största linbana något du inte får missa. Man körs till toppen av det närliggande berget, varifrån man från 1.300 meter över havet yta skickas 5.330 meter ner genom den vilda naturen. Sex besökare skickas iväg samtidigt, och ibland går det så fort som 95 km/h.

Om man föredrar en lugn dag med vilda rätter från den infödda befolkningen, finns det god möjlighet till detta. Man får uppleva de lokala tillberedningsteknikerna av fisk, skaldjur och krabbor, lära att filéa och grilla enligt Alaskas traditioner, samt krydda med årstidens vilda bär och örter. Det lokala bryggeriet levererar både vin och andra alkoholdrycker.

Väder

Topp kryssningar