Kina - Hong Kong

Trots att ön Hong Kong är lite mindre än danska Lolland , bor det i denna sydkinesiska stad fler människor än i hela Danmark. Med sina över sju miljoner invånare är Hong Kong ett internationellt ekonomiskt kraftpaket vid Kinas södra kust, och har under flera hundra år varit destination och handelscentrum för europeiska sjömän och handelsresande, som tog del av stadens många möjligheter och blandade traditioner från öst med traditioner från väst.

Sevärt
Hong Kong är en stad med många möjligheter. Med sin mångsidiga och internationella historia, som märks på statyer och byggnader i stadsbilden, med de många hektiska gatorna och människorna, med de hundratals små marknaderna där du kan hitta allt mellan himmel och jord och en massa maträtter, med sitt eget Disneyland och utsikten från den stora hamntornet är Hong Kong en stad, som bör upplevas under flera besök.

Hong Kong har en hög skyline, där skyskraporna tornar sig upp mot himlen, om man kan lätt få ont i nacken när man står på det livliga hamntorget och tittar upp. Lyckligtvis kan man även se staden uppifrån. The Peak är den högsta punkten och mäter 552 meter över havet. Den var förr en naturlig kommandopost för inkommande fraktskepp på 1800-talet, men idag drar sig både lokalbefolkningen och turister sig upp mot berget för att undgå Hong Kongs brännande sommarvärme.

På The Peak kan man från The Sky Terrace, belägen 428 meter över havet, få en spektakulär panoramautsikt över den pulserande staden - från den fantastiska stadsbilden till de lugna gröna landskapen. Man kan enkelt komme dit från Peak Fram Lower Terminus, som ligger tre gator från hamnpromenaden. Det kostar HK$ 75 (55  DKK) för vuxna och halva priset för barn, och då är man även garanterad inträde på The Sky Terrace.


Valuta
Hong Kong Dollar (HKD)

 

Väder

Topp kryssningar