Kanada - Nova Scotia - Halifax

Halifax är huvudstaden i Nova Scotia och den största staden i Kanadas atlantiska provinser. Bakgrunden till stadens härkomst och rika maritima historia är dess strategiska belägenhet och den är en av världens största naturhamnar. På 1800-talet var Halifax ett viktigt mål för den europeiska immigrationen till Kanada. Idag är Halifax en livlig hamnstad och östra Kanadas ekonomiska och kulturella centrum.

Sevärt
The Halifax Citadel är ett gammalt fort som ligger på en höjd med utsikt över staden och hamnen. Fortet är hemviste för ett museum och en liten ceremoniell garnison. Museet är endast öppet från maj till oktober men den sevärda utomhusanläggningen är öppen året runt. Under sommaren har man en ceremoniell kanonsalut varje dag vid middagstid.

Ett besök på Maritime Museum, om Atlanten, rekommenderas om man vill få en inblick i sjöfartens historia. Museet är centralt beläget vid kusten och dess samling omfattar objekt och antikviteter relaterade till Titanics förlisning och den ödeläggande explosionen i Halifax 1917. Man kan studera gamla skepp, även i områdena runtomkring, där många betydelsefulla fartyg från andra världskriget ställs ut.

Point Pleasant Park är stadens sydligaste punkt. Det är en stor, rofylld park som är utsiktspunkt mot hamninloppet och ut mot Atlanten. I parken finns flera välbevarade historiska ruiner och militära fästningsverk som t.ex. Martello Tower från 1700-talet 

Valuta
Kanadensiska dollar (CAD)

Väder

Topp kryssningar