Förenade Arabemiraten - Dubai

Dubai ligger på Arabiska Halvön, i den södra delen av Persiska viken och är den mest befolkade staden av de sju emiraterna i Förenade Arabemiraten, med ca 2,1 miljoner invånare.
Staden är mycket modern, liberal och välmående - fylld av möjligheter där endast fantasin sätter gränser. En stor oas i öknen fylld av extrem lyx, förstklassiga restauranger, enastående shoppingmöjligheter och imponerande byggnader (bl. a världens högsta byggnad, Burj Khalifa på 829 m)

Sevärt
Upplev utsikten från världens högsta torn, Burj Khalifa på 829 meter. Detta är något som måste upplevas. Om man vet vilken dag man ankommer så kan det vara en bra idé att beställa ett besök på förhand, så sparar man pengar och slipper köa.

Gå inte heller miste om fontänerna vid Burj Khalifa, som skjuter upp vatten 150 meter upp i luften i ett imponerande vatten-, ljud- och ljusshow.

Testa på vattenaktiviteterna i Wild Wadi Vattenland. Ett roligt tidsfördriv för både barn och vuxna. Härifrån kan man även se Burj Al Arab (Arabernas torn), där det även är möjligt att komma upp och njuta av afternoon-te och betrakta utsikten över Persiska Viken. 

Valuta
I Förenade Arabemiraten används Dirham (DH). Vi rekommenderar att man växlar ett mindre belopp hemifrån, till att t. ex betala taxi. Det finns möjlighet att ta ut pengar i uttagsautomater (ATM), och man kan betala med kreditkort i de flesta affärer, caféer och resturanger.

Väder

Topp kryssningar