Autralien - Darwin

Darwin ligger i Australien, i den nordligste delen av The Northern Territory. Staden har ca. 130.000 invånare och åar uppkallad efter efter naturforskaren Charles Darwin av ett par engelska sjöfarare som kom till staden 1839. Darwin är i Australien känd för att ha ett multikulturellt samfund med många olika nationaliteter. Detta bidrar till att med en avslappnad livsstil avnjutes stadens många kulturella plaster och ett läckert tropisk klimat. 

Värt att se
Museum & Art Gallery of the Northern Territory förmedlar Darwins historia och gör det spännande för alla att l¨ra sig om staden. Prova bl.a "det svarta rummet" som återskapar stämningen från orkanen Tracy som förstörde över 70% av staden och 71 människor omkom.
Njut en promenad på kajen "Darwin Wharf Precinct" där det finns en massa bra restauranger och barer. Detta ställe var mål för japanska bomber under andra världskriget och dödade flera av stadens hamnarbetare. Idag har dem rest ett monument för att hedra offren.
Vill du veta med om Darwins roll under andra världskriget så är er Defence of Darwin Experience - Darwins militärmuseum ett spännande interaktivt museum värt att besöka. Mindil Beach är värt ett besök. Fantastisk atmosfär med marknader både på dagen och kvällen. Missa inte att se  solnednången från stranden när du ändå är här. 

Valuta
Australienska dollars (AUD)

Väder

Topp kryssningar