Sydafrika - Kapstaden

Kapstaden är Sydafrikas näst största stad med ca 800.000 invånare (med förorter 3,4 miljoner). Kapstaden ligger i den södra delen av Sydafrika, 50 km från Godahoppsudden, med kust ut mot Atlanten.

Staden är en gammal holländsk och brittisk koloni, vilket har präglat byggnadsstilen och kulturen i staden, som idag är mer kosmopolitisk och europeisk än Sydafrikas andra städer.

 

Sevärt

Åk kabelbanan uppför Table Mountain och njut av den helt obeskrivliga naturen i Table Mountain National Park. Är du äventyrlig av dig kan du fira dig 112 meter nerför berget.

Om man inte kan få nog av den vackra naturen, och om man har gott om tid, bör man besöka Afrikas sydligaste punkt, Godahoppsudden, där Atlanten och Indiska oceanen möts.

Se den världskända pingvinoklonin vid Boulders Beach. En stor upplevelse för både barn och vuxna, men var försiktig - försök inte att mata eller klappa pingvinerna. Även om de ser snälla ut, så har de vassa näbbar!

30 minuter från centrala Kapstaden ligger Noordhoek Farm Village, som med sina vackra sandstränder, topprestauranger, spännande butiker och mycket mer, har allt man kan tänka sig.

Valuta
Sydafrikanska Rand (ZAR)

Väder

Topp kryssningar