Danmark - Köpenhamn

Köpenhamn är Danmarks huvudstad och den största, folkrikaste staden med 1,2 miljoner invånare. Köpenhamn har flera gånger utsetts till världens bästa stad att leva i och det kan man lätt förstå med stadens breda utbud av kulturella sevärdheter, restauranger i absolut världsklass samt det senaste inom design, arkitektur och stadsförnyelse. Samtidigt domineras Köpenhamns stadsbild även av äventyrliga gamla slott, multikulturella kvarter och ett centrum där man kan finna trånga små gator och små trevliga torg.

Sevärt
Tivoli, den världsberömda nöjesparken ligger mitt i Köpenhamn och är man sugen på ett restaurangbesök, en tur i världens äldsta bergbana eller bara promenera i en förtrollande omgivning, ja då är Tivoli rätt plats att vara på. Amalienborg. Den kungliga familjens residens i Köpenhamn. Härifrån kan man också uppleva Marmorkyrkan och ev. fortsätta en tur in i Kongens Have där Rosenborgs Slott har de kungliga kronjuvelerna. Nyhavn och Langelinie - luncha på en av Nyhavns många små restauranger och promenera längs Langelinie där man bl.a. hittar Gefionsfontänen och Den Lilla Havsjungfrun.
Louisiana Museum of Modern Art. 40 km norr om Köpenhamn ligger det berömda konstmuséet som är känt för att ha fingrarna på pulsen med sina imponerande konstutställningar.

Valuta
Danska kronor (DKK)

Väder

Topp kryssningar