Spanien - Barcelona

Barcelona är Spaniens näst största stad med 1,6 miljoner invånare. Staden är huvudstad i Katalonien, och ligger på den charmiga spanska Costa Brava kusten ut mot Medelhavet, och är förståeligt nog en av Europas mest populära resedestinationer. Barcelona erbjuder både bra badstränder, mysiga hamnområden, läckra restauranger, ideella shoppingmöjligheter på La Rambla, stora sportevenemang, och inte minst enastående arkitektur med Antoni Gaudi som frontman.

 

Sevärt

En promenad nedför La Rambla, där man kan titta i de många fina affärerna eller njuta av lite tapas på en av de många uteserveringarna. Gatan är en rolig mix av ett livligt affärsliv, spansk matkultur samt underhållare, som lockar turister med galna kostymer och kreativa uppvisningar.

La Sagrada Familia. En fascinerande kyrka, som ännu inte är färdigbyggd, men som i många år har varit bakgrund på de flesta vykort från Barcelona. Kyrkan tornar högt upp mot himlen som ett exempel på Antoni Gaudis unika arkitektur, och betraktas av många som hans absoluta mästerverk.

Om man är galen i fotboll bör man besöka F.C Barcelonas enorma stadion Nou Camp, där ett av världens bästa fotbollslag underhåller nästan 100.000 åskådare varje match.


Valuta

Valutan i Spanien är Euro (EUR). Vi rekommenderar att man växlar ett mindre belopp hemifrån, t. ex för att betala taxi och buss. Det är möjligt att ta ut pengar i bankomater (ATM) och man kan betala med kreditkort i de flesta butiker, caféer och restauranger.

Väder

Topp kryssningar