Förenade Arabemiraten - Abu Dhabi

Abu Dhabi är huvudstaden i Förenade Arabemiraten och den näst största staden med sina 921.000 invånare. Staden är belägen på västkusten av det enastående Arabiska havet, och är idag centrum för landets politiska och industriella aktiviteter. Staden är bland världens rikaste, på grund av en stor oljeindustri och en relativt hög genomsnittlig inkomst för sin befolkning. Eftersom Abu Dhabi är huvudstad, har staden även utvecklat sig till att vara ett stort kulturellt och kommersiellt centrum i landet. 

Sevärt
Ett bra sätt att uppleva staden på, är genom att åka på en ”Big Bus Tour”. Bussturen varar i två timmar, kostar ca 300 DKK  och startar vid Marina Hall. Den största sevärdheten i staden och ett nödvändigt besök är den obegripligt enorma Sheikh Zayed Grand Mosquem, som är landets största moské. Här kan man uppleva världens största handknutna matta, guld- och kristallpläterade ljuskronor med en vikt  på 9 ton och en moské med bönerum, som sammanlagt är stora nog till att rymma 40.000 bedjande.

Utöver detta kan man uppleva den toppmoderna Formel 1 banan Ferrari World, eller det överväldigande 7 stjärniga hotellet Emirates Palace, där man kan vinna en guldbar i en automat eller nöja sig med att dricka ljuvligt afternoon-tea.

Valuta
Arabiska dirham (AED) och vid vissa tillfällen är det möjligt att använda amerikanska dollar.

 

Väder

Topp kryssningar