Nya Zeeland - Auckland

Auckland ligger på Nordön och är landets största satd med ca 1,4 miljoner invånare. Staden är en riktigt metropol till motsat av många av Nya Zeelands små trevliga provinsstäder och här finns ett hav av butiker, restauranger och spännande kultur.
På "MercerQuality of Living Survey", som är en lista på städer i världen med högt levnadsstandard å finner man Auckland på plats nummer fyra, vilket vittnar om att Auckland är en behaglig och säker stad att befinna sig i.

Värt att se
Den högsta byggnaden på Nya Zeeland heter Sky Tower. Det är 328 meter högt och ligger i Auckland. Det är möjligt att ta sig upp i tornet, dock endast upp på 190 meters höjd. Där finns en bra restaruang och en obeskrivlig utsikt.

Auckland Museum, där mna lätt kan tillbringa en massa timmar på att lära sig om Nya Zeelands fashinerande historia, bl.a om ursprungsbefolkningen, Mario folket.
Auckland Zoo, som har New Zealands största samling av djur med mer än 120 olika arter. Parken är otroligt vacker och upplagd för en härlig dag, särskilt om man reser med barn.

Valuta
New Zealand dollar (NZD)

Väder

Topp kryssningar