Pass- og visumregler
img priceGuarantee
08-42 00 2001
Ring eller skriv för frågor eller bokning
Se våra öppningstider under kontakt

Pass- och visumregler


Pass 

Det är alltid på ditt eget ansvar att medföra nödvändiga papper och resedokument på kryssningsresan, däribland pass och visum. 

Ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter avresedatum. Kontrollera vänligen att namn i pass och bokningsreservation är identiska. Var uppmärksam på att MyCruise tar ut en avgift om namnet i bokningsreservationen måste ändras.

Barn och spädbarn måste ha eget pass. Barn som reser med andra än deras föräldrar och/eller med föräldrar med annat efternamn ombeds kontakta oss innan avresa.

MyCruise är inte ansvarig för följder som uppstår på grund av avsaknad av, eller ogiltigt, pass eller visum. Resanden kan nekas tillträde om passet är skadat. Du kan alltid hitta mer information om de gällande passreglerna på polisen.se samt aktuella visumregler på Utrikesdepartementets hemsida. 

 

Visum 

Var uppmärksam på att det till många länder krävs ett visum och ofta ett visum med multiple entry (flera inresor). Därför är det viktigt att du kontrollerar vilka regler som gäller exakt för ditt resmål, innan avresa, samt skaffar eventuellt nödvändigt visum.

MyCruise är inte ansvarig för följder som uppstår på grund av avsaknad av, eller ogiltigt, visum. Ingår det mellanlandning eller transit i resan så ska du vara uppmärksam på att det kan gälla särskilda visumregler. Du hittar alltid aktuell information på Utrikesdepartementets hemsida.

Observera, för kryssningar till Ryssland och Libyen krävs det visum om man vill gå i land på egen hand. Väljer man att följa med på rederiets utflykter så organiserar rederiet visum ombord. Visum till Dubai fås på flygplatsen i Dubai och är gratis för danska statsmedborgare.

När du reser till Indien behöver du visum. Du kan enkelt beställa detta via vår samarbetspartner Visumservice.

Ansök om visum till Indien här

Ansök om visum till Rusland här

 

Om du inte är en svensk statsmedborgare, eller har andra frågor om visumregler, kontakta vänligen MyCruise för mer information.

 

Reseregler till Australien

För at ansöka om visum till Australien ska man först göra en Immiaccount och därefter ansöka om visum. Gör din Immiaccount för att ansöka här.

 

Reseregler till Kuba

Vid inresan till Kuba är det obligatoriskt med en reseförsäkring som täcker kostnader för vård på Kuba. Du kan bli ombedd att dokumentera detta för myndigheterna på Havannas flygplats. Reseförsäkringen måste vara på engelska! Om du mot förmodan inte har tecknat en sådan reseförsäkring före avresan (kan beställas hos MyCruise) kan du göra det hos ett av försäkringsbolagen på Havannas flygplats. Den koster 2,50 CUC per person per dag, och är du över 70 år 4,50 CUC per person per dag.

 

Reseregler till USA 

Svenska statsmedborgare behöver inte visum till USA, men du ska komma ihåg att fylla i ett förhandstillstånd på nätet (ESTA) senast 3 dagar före avresa. MyCruise kan dessvärre inte hjälpa till med detta, då formuläret ska fyllas i av den resanden själv. När ESTA-formuläret är ifyllt och godkänt är det viktigt att du skriver ut den och tar den med på din resa.

ESTA (Electronic System for Travel Authorization) är en elektronisk efterträdare för det gamla systemet med pappersformulär, och formuläret finns på ESTAs officiella hemsida: https://esta.cbp.dhs.gov/

Vid ansökan om ESTA, var vänligen uppmärksam på att du fyller i informationen exakt som den framgår i ditt pass. Spädbarn med svensk pass ska också ESTA-godkännas. US Customs and Border Protection (CBP) tar ut en mindre avgift på ca. 14 dollar per person, som betalas med kreditkort på hemsidan.

Vanligtvis godkänns en elektronisk ESTA-ansökan inom några få sekunder, men är svaret ”PENDING,” (avvaktande) sker det en automatisk rutinundersökning, och svaret kommer enligt myndigheterna vara klart inom loppet av max 72 timmar. Den resanden får ett kontrollnummer som man ska skriva ner och ta med sig. Får du avslag på din ansökan så ska du besöka den amerikanska ambassaden i Köpenhamn.

Ett ESTA-tillstånd av den resandes ansökan gäller i två år eller till dess att passet löper ut, beroende på vad som inträffar först.

Observera, ett ESTA-tillstånd garanterar inte inresa i USA. Tillståndet fungerar endast som ett grönt ljus för att flygbolaget, vilket innebär att de har tillstånd till att flyga dig till USA. Det egentliga inresetillståndet ges fortsatt av immigrationsmyndigheterna i den amerikanska ankomstflygplatsen.

Om beställning av visum via konsulatets hemsida är svårt eller besvärligt, kan vår samarbetspartner visumservice hjälpa dig: 

https://www.visumservice.se/se/Visumguide/United-States-of-America/E-Visa?ref=Mycruise  

 

Reseregler till Kanada

Det har skett ändringar av visumregler till Kanada, och det är nu nödvändigt för svenska statsmedborgare att ha med ett inresetillstånd till Kanada. Reglerna gäller även om du bara mellanlandar i Kanada på vägen till en annan destination. Inresetillstånd heter eTA och kostar endast ca. 7 CAD.  

Du ansöker om eTA på nätet. Ansökan kommer vanligtvis bli godkänd inom några få minuter, om det inte finns några anmärkningar. För att vara på den säkra sidan så rekommenderar vi däremot att du ansöker om eTA så snart du har beställt din resa. Du kan ansöka om eTA till Canada här 

Kom ihåg att skriva ut en kopia av din eTA, när den är godkänd, då du måste visa upp den på flygplatsen.