Livet ombord
img priceGuarantee
08-42 00 2001
Ring eller skriv för frågor eller bokning
Se våra öppningstider under kontakt

Livet ombord

Här kan du läsa mer om aktiviteter, faciliteter och allmänt om livet ombord.
 Aktiviteter och underhållning

Vi brukar säga att om man har tråkigt när man är på kryssning får man skylla sig själv! Fartygen är utrustade med toppmoderna faciliteter och erbjuder en uppsjö av aktiviteter för gäster i alla åldrar. Aktiviteter och underhållning varierar från fartyg till fartyg. 

Läs mer om det specifika utbudet på varje fartyg under Fartyg och rederier.

 

Betalning ombord 

På kryssningar är det kontantlöst. Ditt nyckelkort fungerar som ett betalkort där alla köp du gör ombord blir påförda. På de flesta fartyg kan man kolla kortets saldo i hyttens tv under resan eller i receptionen. 

Du får en specificerad räkning på kryssningens sista dag, så du har möjlighet att kontrollera alla dina inköp under resan. Observera att köp gjorda sista kvällen inte finns med på denna räkning utan påförs den slutliga avräkningen.

 

Dagsprogram

I hytten finner du varje kväll programmet för kommande dag. Dagsprogrammet innehåller bland annat information om aktiviteter och underhållning ombord, utflykter, restaurangernas öppettider samt dresscoden för kvällens arrangemang. Vi rekommenderar att man läser igenom programmet varje dag.

Programmet är i regel skrivet på engelska men kan oftast fås även på tyska, franska eller italienska, dessvärre inte på något skandinaviskt språk.

 

Dricks

I USA är det vanligt att man lämnar dricks, och på amerikanska restauranger bör man lämna ca 10-15% av totalsumman. Dessutom är det praxis att bagagebäraren på flygplatsen och/eller i kryssningsterminalen får 1-2 dollar per väska. 

Drickspengar till restaurang- och hyttpersonal ingår som regel inte i kryssningspriset. På de flesta rederier betalar man ca 7-10 Euro per person och dag, som täcker servicen i hytt och restaurang för vuxna och barn. Vissa rederier lägger  dricksen på din räkning näst sista dagen på kryssningen. På Azmara Club Cruises och Costa Cruises ingår dricksen i priset.


Elektricitet och aircondition

Strömstyrkan på fartygen är 110 och 220v, så man kan använda vanliga svenska och amerikanska kontakter. Hårtork finns i alla hytter. 

Det finns i regel aircondition i alla hytter samt i alla gemensamma utrymmen.

 

Försenat/skadat bagage

Om du har förlorat ditt bagage eller det har blivit skadat under resan, är det mycket viktigt att göra en anmälan om detta på flygplatsen. 

Kontakta den disken som representerar det flygbolag du åkt med, den finns i regel vid bagagebandet eller i ankomsthallen. Rapporten ska innehålla ett referensnummer samt ett telefonnummer som du senare kan använda för att få veta var bagaget befinner sig.

 

Fitness, spa och wellness

En kryssning kan vara en aktiv semester eller en resa för att ta det lugnt och koppla av från vardagen. Ombord finns en mängd möjligheter till både avslappning, njutning och träning, t.ex massage, ansiktsbehandling, frisersalong, bastu, turkiskt bad, yoga och mycket mera. 

De allra flesta fartyg erbjuder toppmoderna spa-, wellness-, och fitnessanläggningar samt möjlighet till träning med instruktör eller på egen hand. 

Läs mer om utbudet för varje fartyg under Fartyg och rederier.

 

Incheckning på fartyget

Tag med ditt pass och dina resehandlingar till disken i kryssningsterminalen i hamnen där du blir incheckad och får ditt nyckelkort. Nyckelkortet fungerar som ditt id- och betalningskort ombord.

 

Internet och telefon

Det är möjligt att bli kontaktad via telefon ombord på fartyget, men observera att telefonsamtal till och från fartyget är dyra! Du kan också använda din egen mobiltelefon på de flesta ställen men även här ska du vara uppmärksam på priset. 

Fartygen har som regel internetcafé ombord, man kan välja att betala per minut eller köpa ett större datapaket. Vissa fartyg erbjuder trådlöst internet

som gästerna har möjlighet att använda mot betalning. 

Läs mer om internet på fartygen under Fartyg och rederier.

 

Ombordstigning

Klockslaget för ombordstigning finns angivet på din biljett. Du ska dock alltid vara ombord på fartyget minst två timmar före den planerade avgångstiden. 

Vi rekommenderar att du packar ett litet handbagage med det du behöver för de första timmarna ombord, då det kan ta en stund för bagaget att bli levererat till din hytt.

 

Klädsel/dresscode

Det är enkelt att planera vad du ska ha med dig på kryssning. Dagtid vanliga fritidskläder, beroende på väder och vind.
Lite finare klädsel krävs till kvällen, som att gå ut och äta på en fin restaurang. På en 7-nätters kryssning är det ca två striktare middagar, därför är det en god idé att även packa med klänning, kostym och slips.

Tänk på att fartygets luftkonditionering kan kännas kall. Aftonklädseln kan variera från rederi till rederi och från dag till dag.

Läs mer om rederiets dresscode under Fartyg och rederier.

 

Rökning

Rökning ombord får endast ske på särskilda markerade utrymmen. 

Läs mer om de olika rederiernas regler för rökning under Fartyg och rederier.

 

Sjukdom

Om oturen är framme och du blir sjuk ombord är du i goda händer. Få former av semester erbjuder samma möjlighet till kvalificerad läkarvård som denna. Oavsett var i världen man befinner sig har alla kryssningsfartyg en läkare och/eller en vårdinrättning ombord. 

De vanligaste sjukdomarna kan således behandlas ombord, då det även finns ett stort apotek. Uppstår det mer komplicerade sjukdomstillstånd tar man alltid kontakt med läkare och sjukhus iland.

 

Utflykter

När du är på kryssning kommer du att få många upplevelser- både till lands och till sjöss. Fartygen erbjuder en mängd utflykter och du kan välja att beställa dom hemifrån eller ombord på fartyget. 

Om du vill vara säker på att få plats på en särskild utflykt rekommenderar vi att du bokar hemifrån, för att slippa riskera att den blir fullbokad. De flesta fartyg har ett stort urval av utflykter till lands, t.ex golf eller stadsvandring men utbudet varierar från rederi till rederi. 

Du kan också välja att gå i land och utforska destinationen på egen hand. 

Läs mer om utflykter under Fartyg och rederier.

 

Nödtelefon till MyCruise

Nödtelefonnumret får ENDAST användas om det gäller en absolut akut situation, detta ber vi er vänligen respektera. 

Nödtelefon: (+45) 51936019 

Alla andra ärenden hänvisas till vårt kontor som har öppet måndag-fredag 09.30-16.30. Telefon 70225959 eller mail info@mycruise.se