Corona-virus
img priceGuarantee
08-42 00 2001
Ring eller skriv för frågor eller bokning
Se våra öppningstider under kontakt

Corona-virus

Viktig information i förbindelse med Corona

UTRIKESDEPARTEMENTET AVRÅDER NU FRÅN ALLA ICKE NÖDVÄNDIGA RESOR TILL HELA VÄRLDEN, FRAM TILL OCH MED DEN 15.E JULI. HAR DU EN RESA BOKAD I DEN ANGIVNA PERIODEN SÅ KONTAKTAR VI DIG SÅ FORT SOM MÖJLIGT OCH I DEN ORDNING DU SKALL RESA. DU BEHÖVER DÄRFÖR INTE KONTAKTA OSS, VI KONTAKTAR DIG. VI HOPPAS PÅ ER FÖRSTÅELSE I DENNA EXTRAORDINÄRA SITUATION.


MyCruise följer utvecklingen noggrant och vi följer alltid Utrikesdepartementets rekommendationer
Den senaste tiden har det konstaterats flera tillfällen av COVIS-19 viruset i hela världen och hos MyCurise följer vi utvecklingen noga.

Hur påverkar situationen min resa?
Utrikesdepartementet avråder från resor till ett brett spektrum av länder och territorier med anknytning till coronavirus. Du kan hålla dig uppdaterad med deras rekommendationer här.

Hur ska jag förhålla mig, om jag har bokat en resa?
Har du beställt en resa som Utrikesdepartementet avråder alla icke nödvändiga resor och det är 7 dagar eller mindre till avresa, kommer vi att kontakta dig personligt med erbjudande om ombokning till en alternativ kryssningsresa, mot att betala eller få tillbaka betalt differensen i förhållande till den ursprungliga kryssningsresan.

Önskar du inte att resa och det är mer än 7 dagar till avresa och om Utrikesdepartementet INTE avråder resor till det specifika området gäller våra vanliga avbeställnings villkor.


Hvad gör kryssningsrederierna?
Förutom att skämma bort sina gäster med kulinariska upplevelser och fantastisk underhållning, är gästernas säkerhet och välbefinnande rederiernas högsta prioritet.

Kryssningsrederierna har i anledning av Corona-viruset infört strängare regler för ombordstigning. Vid incheckning innan varje kryssning skal alla gäster alltid fylla i ett ”jag- lovar och svär utlåtande”, om att man inte är sjuk, är smittobärare m.m.  Här har rederierna, med hänsyn till passagerarnas säkerhet också skärpt kontrollen och gäster med tecken eller symptom på sjukdom och feber kommer att bli kontrollerade innan ombordstigning. Vid konstaterad feber eller för hög kroppstemperatur kan man bli nekad ombordstigning.
Kryssningsgäster oavsett nationalitet, som har besökt eller rest genom områden med hög spridning av corona (varierar från rederi till rederi) innan avseglingsdatumet, kommer blir nekade ombordstigning på fartyget oavsett vart kryssningen utgår ifrån.

Här har vi samlat respektive kryssningsrederis instruktioner (på engelska), som vi rekommenderar att du läser:
Costa Cruises
Norwegian Cruise Line
MSC Cruises
Royal Caribbean Cruise Line
Celebrity Cruises
Azamara Cruises
Holland America Line
Princess Cruises
Carnival Cruises

Har du ytterligare frågor angående din kryssning gällande Corona-viruset, är du välkommen att kontakta oss på tlf: 08-42 00 2001

Senast uppdaterad: 15 maj 2020