Corona-virus
img priceGuarantee
08-42 00 2001
Ring eller skriv för frågor eller bokning
Se våra öppningstider under kontakt

Corona-virus

Viktig information från rederierna

I förbindelse med utbrottet av Corona- viruset, kan det finnas många frågor angående din kryssningsresa, inte bara gällande kryssningar Asien men även kryssningar i Europa, Karibien och övriga länder. 

Förutom att skämma bort sina gäster med kulinariska upplevelser och fantastisk underhållning, är gästernas säkerhet och välbefinnande rederiernas högsta prioritet.

Kryssningsrederierna har i anledning av Corona-viruset infört strängare regler för ombordstigning. Kryssningsgäster oavsett nationalitet, som har besökt eller rest genom, varit på flygplatser i transit, det kinesiska fastlandet, Hongkong och Macau innanför de sista 14 -30 dagarna (varierar från rederi till rederi) innan avseglingsdatumet, kommer blir nekade ombordstigning på fartyget oavsett vart kryssningen utgår ifrån.

Vid incheckning innan varje kryssning skal alla gäster alltid fylla i ett ”jag- lovar och svär utlåtande”, om att man inte är sjuk, är smittobärare m.m.  Här har rederierna, med hänsyn till passagerarnas säkerhet också skärpt kontrollen och gäster med tecken eller symptom på sjukdom och feber kommer att bli kontrollerade innan ombordstigning. Vid konstaterad feber eller för hög kroppstemperatur kan man bli nekad ombordstigning.

Här har vi samlat respektive kryssningsrederis instruktioner (på engelska):

Costa Cruises
Norwegian Cruise Line
MSC Cruises
Royal Caribbean Cruise Line
Celebrity Cruises
Azamara Cruises
Holland America Line
Princess Cruises
Carnival Cruises

Har du ytterligare frågor angående din kryssning gällande Corona-viruset, är du välkommen att kontakta oss på tlf: 08-42 00 2001